KAKO DA JAJA BUDU INTENZIVNO CRVENE BOJE: Bez kapi hemije, a potrebne su samo 2 namirnice koje sve domaćice imaju

Otkrijte postupak korak po korak za postizanje jarke i intenzivne crvene boje prilikom bojanja uskrsnih jaja.

Farbanje jaja nedvojbeno je najizvrsnija tradicija tijekom Uskrsa. Crvena boja, koja predstavlja čistu i žrtvenu Isusovu krv, trebala bi biti upravo onakva kojom se krase ljuske jajeta.

U današnje vrijeme postoji široka lepeza metoda za ukrašavanje i bojanje jaja, od kojih većina zahtijeva korištenje tvorničkih boja koje sadrže razne kemikalije. Međutim, doista je moguće postići živopisnu crvenu nijansu korištenjem prirodnih sastojaka poput voća i začina. Dopustite mi da objasnim kako se to može postići.

Sok od višanja.

Za živopisnu i duboko zasićenu crvenu nijansu, odlučite se za sok od višnje prilikom bojanja jaja. Metoda je ista kao kod korištenja luka za bojanje – jednostavno stavite jaja u lonac, prelijte ih sokom od višanja i dodajte prstohvat soli i octa. Pustite da se jaja prokuhaju u soku pa ih ohladite.

Mljevena paprika.

Prema uputama Stila, u litru vode pomiješajte četiri žlice mljevene paprike, malo soli i octa. Nastavite kuhati jaja, pazeći da nema ljute papričice, jer njezina toplina može prodrijeti kroz ljusku i utjecati na jaja.