KANDIDA UNIŠTAVA ORGANIZAM I IMUNITET: Napravite ovaj napitak I ZAUVIJEK JE SE RIJEŠITE

Prirodno prisutna u tijelu, Candida albicans je gljivica koja, kada se pretjerano razmnoži, može izazvati niz zdravstvenih problema. Primarna mjesta infekcije obično su usta, probavni sustav, vaginalno područje, kao i koža i druge sluznice. Iako je Candida korisna za apsorpciju hranjivih tvari i probavu kada je prisutna u odgovarajućim količinama, prevelika količina ove gljive rezultira simptomima kao što su sindrom curenja crijeva i razni tjelesni poremećaji.

Kada je imunološki sustav ugrožen, Candida ima potencijal dovesti do težih zdravstvenih komplikacija. To je osobito vidljivo kod osoba s oslabljenim imunitetom, poput novorođenčadi, starijih osoba i onih s autoimunim ili upalnim stanjima. Stoga je ključno razumjeti čimbenike koji mogu pridonijeti proliferaciji Candide i osmisliti strategije za njihovo upravljanje ili iskorijenjivanje.

Mogući čimbenici koji doprinose infekciji kandidom mogu uključivati:

Korištenje antibiotika, iako je korisno u borbi protiv bakterijskih infekcija, može poremetiti ravnotežu bakterija u tijelu, što dovodi do nekontroliranog razmnožavanja Candide. Slično tome, hormonalne promjene izazvane kontracepcijskim pilulama mogu stvoriti okruženje pogodno za prekomjerni rast Candide, osobito u kombinaciji s drugim čimbenicima rizika poput prehrane s visokim udjelom šećera i prethodnog uzimanja antibiotika.
Korištenje kortikosteroida, osobito u obliku inhalatora za astmu, može povećati osjetljivost pojedinaca na oralne infekcije kandidom. Slično tome, osobe s dijabetesom, zbog povišene razine šećera u tijelu, pružaju optimalno okruženje za rast Candide.
Kada je imunološki sustav oslabljen, tijelo postaje osjetljivije na infekcije uzrokovane Candidom.

Mogući znakovi infekcije Candidom mogu uključivati ​​niz simptoma:

Neki od uobičajenih simptoma povezanih s ovim stanjem uključuju kronični umor, poremećaje raspoloženja, ponavljajuće vaginalne i urinarne infekcije, oralnu kandidijazu, probleme s probavnim sustavom, kao i gljivične infekcije koje zahvaćaju kožu i nokte.

Kako bi se riješio problem prekomjernog rasta Candide, pojedincima se savjetuje da naprave izmjene u svojoj prehrani i načinu života.

Za suzbijanje rasta Candide ključno je ograničiti unos šećera i rafiniranih ugljikohidrata. Kako biste napunili korisne crijevne bakterije, uključivanje fermentirane hrane poput kefira, fermentiranog povrća i probiotskih jogurta u vašu prehranu može biti vrlo korisno.
Određeni prirodni proizvodi, poput kokosovog ulja, češnjaka i origana, u studijama sugeriraju da posjeduju antifungalna svojstva, što ih čini potencijalnim sredstvima za borbu protiv gljivičnih infekcija.

Primjenom odgovarajućih metoda liječenja i pridržavanjem uravnotežene prehrane može se učinkovito kontrolirati rast Candide i ublažiti njezin negativan utjecaj na cjelokupno blagostanje.