KOJI OBLIK RAKA IMA KRALJ ČARLS I ZAŠTO SU BRITANCI TOLIKO ŠOKIRANI DIJAGNOZOM: Javno se ŠUŠKA o moguća 2 razloga

Vijest o raku kralja Charlesa III brzo se proširila svijetom, dostižući svaki kutak planete zapanjujućom brzinom.

Vijest o raku kralja Charlesa III izazvala je šokove širom svijeta iz dva značajna razloga.

Rak treba shvatiti ozbiljno jer je to teška bolest.

Osim ako se radi o teškoj bolesti, ne otkrivaju se specifičnosti bolesti člana kraljevske porodice.

Prema službenom saopštenju, kraljevo zdravlje je u dobrom stanju, a dijagnoza raka u ranoj fazi rezultira vrlo povoljnom prognozom.

Budući da nismo upoznati sa kraljevskom porodicom, ostali smo zatečeni otkrivanjem istorije bolesti Kejt Midlton, koja je počela pre dve nedelje vestima o njenoj operaciji, koja je do sada ostala u tajnosti.

Dan nakon Kateine ​​hospitalizacije, usred glasina, pojavili su se izvještaji da će kralj Charles biti podvrgnut operaciji zbog uvećane prostate. Javnost je ovu informaciju primila sa sumnjom, doživljavajući je kao proračunat potez kraljevske porodice da skrene pažnju sa teškog zdravstvenog stanja Kate Middleton. Rašireno se vjerovalo da je vojvotkinjina bolest od tolikog značaja da neće nastaviti svoju dužnost do proljeća.

Kraljeva odluka da otkrije svoju medicinsku istoriju i podstakne redovne preglede prostate kod muškaraca dočekana je sa oduševljenjem, ali je, nažalost, kasnije otkriveno da je i njemu samom dijagnosticiran rak.

Konkretna vrsta raka nije otkrivena; međutim, pojašnjeno je da nije riječ o raku prostate. Palata drži uvjerenje da bi kraljevskoj porodici trebalo omogućiti određeni stepen privatnosti u pogledu svog zdravlja, osim ako njihovo stanje direktno ne utiče na njihove odgovornosti prema javnosti.

Zbog ozbiljnosti kraljevog stanja, očekuje se da će biti objavljeno malo informacija o specifičnoj vrsti raka koji ima, izuzev posjete princa Harija, koja dodatno naglašava težinu situacije.