Ljubinka kada je napunila 18 godina udala se za svog brata: O svadbi se mnogo govorilo, cijeli grad je tu bio a mladoženja doveo 70 kumova! MLADA BLISTALA (FOTO)

Vjerujemo da je veliki broj vas se šokirao kada ste vidjeli ovaj naslov jer ste se sigurno pitali da li je ovo moguće a sve je jasno da se neke stvari dešavaju u svijetu oko nas posebno kada se pogledaju neke romske svadbe.

Ali kada vidite da je tu bilo 73 kuma to je za ne povjerovati. Tako se nešto desilo i ovoj djevojci po imenu Šantel Kijeli koja čim je napunila 18 godina udala se vjeroval iili ne za svog rođaka Džim Tokena i to dok se dešavala sezona vjenačanja a u svom rodnom gradu se dešavalo u Irskom Dabinu. Vjenačanje je bilo napravljeno po romskim običajima jer oni pripadaju tom manjinskom narodu inače.

Ovo vjenčanje je poslije prikazano i u emisiji “My big, fat Gipsy wedding” te ovaj mladi par kako smo rekli je pripadnik naroda koji su inače poznati po tome da lutaju a u samoj Irskoj Romi su poznati po tome da 10 mjeseci lutaju po cijelloj zemlji a onda dolaze u dio svoje države u kojoj žive jer tada počinje sezona vjenačnja.

Vjenačanje je bilo dosta specifično po mnogim stvarima jer prije svega su njih dvoje brat i sestra po stričevima a cijeli grad je tada bio na njihovom vjenačnjuu. Vjenčanica je bila posebo ukrašena sa preko 20 hiljada kristala a Šantel je imala 7 djeveruša a njen suprug 73 kuma. Mladina vjenčanica je napravljena od strane poznate dizajnerke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *