MAZALA JE LICE SA OVIM, STARAČKE PJEGE SU NESTALE: Ovako se zauvijek riješite SMEĐIH MRLJA sa kože, savjetuje poznati dermatolog

Kako starimo, naša koža prolazi kroz različite promjene, uključujući razvoj staračkih pjega, koje se također nazivaju lentigo senilis ili solarni lentigo. Te se mrlje obično pojavljuju na dijelovima tijela koji su najviše izloženi suncu, poput lica, ruku i ramena. Staračke pjege su rezultat hiperpigmentacije, gdje dolazi do prekomjerne proizvodnje melanina, pigmenta odgovornog za boju kože. Dugotrajno izlaganje UV zračenju primarni je uzrok ovih mrlja.

Iako staračke pjege ne predstavljaju prijetnju nečijem zdravlju, često se smatraju vizualno neugodnim, zbog čega mnogi pojedinci traže načine da ih umanje ili uklone u svrhu poboljšanja izgleda svoje kože. Postoje različite opcije za rješavanje problema staračkih pjega, u rasponu od kozmetičkih i dermatoloških intervencija poput lasera i kemijskih pilinga, do prirodnijih pristupa koji mogu dati pozitivne rezultate.

Za prirodno liječenje staračkih pjega može se koristiti kombinacija luka i octa, budući da su oba sastojka poznata po svojoj sposobnosti posvjetljivanja kože.

priprema:

Započnite narezivanjem svježeg luka na male komadiće veličine zalogaja. Prebacite luk u blender i temeljito miksajte dok ne dobijete kašastu konzistenciju. Umiješajte otprilike jednu žlicu octa, pri čemu se jabučni ocat često preferira zbog blagotvornog djelovanja na kožu. Miješajte smjesu dok ne dobijete glatku, baršunastu teksturu.

Uzmite vatu ili gazu i uronite u pripremljenu smjesu. Nježno ga stavite na dijelove kože zahvaćene staračkim pjegama. Pustite da ostane na koži otprilike 20-30 minuta prije ispiranja hladnom vodom.

Obavezno provodite tretman na dnevnoj bazi u trajanju od najmanje mjesec dana.

Vidljivi učinci vidljivi su unutar tjedan dana od početka tretmana, ali za optimalne rezultate neophodna je dosljedna primjena tretmana.

Kako biste spriječili daljnje tamnjenje kože, osobito na tretiranim područjima, ključno je izbjegavati izlaganje suncu tijekom cijelog tretmana. Preporučljivo je nanositi kremu sa zaštitnim faktorom (SPF) kad god ste vani.

Kako bi se osigurala sigurnost, preporuča se provesti test flasterom na malom dijelu kože prije upotrebe bilo kojeg prirodnog lijeka. To će pomoći u prepoznavanju potencijalnih nuspojava ili iritacija. Ako osjetite bilo kakve nuspojave, prekinite korištenje i potražite savjet dermatologa.