NAJB0LJA CAKA ZA PRANJE PEŠKIRA KAKO BI BILI MEKANI I MIRISNI: U veš mašinu dodajte ovaj sastojak i biće kao NOVI

S vremenom tkanina postupno upija deterdžent i omekšivač, što je temeljni uzrok problema. Vješanje vlažnih ručnika na kuku u kupaonici umjesto da ih sušite na vješalici za ručnike pogoršava problem, što dovodi do brzog razvoja neugodnih mirisa. Osim toga, ovi ručnici služe kao plodno okruženje za mnoštvo bakterija, čak i ako se vizualno čine čistima.

Dezinfekcija igra ključnu ulogu u održavanju čistoće i higijene.

U nedavnom postu na blogu, Jena Kate je dala vrijedne savjete o održavanju mekoće i svježine ručnika. Zanimljivo je da je otkrila da i hoteli koriste ovu pametnu tehniku, što objašnjava zašto njihovi ručnici zadržavaju netaknuti izgled.

Prema njezinim riječima, za učinkovitije i mirisnije pranje preporučuje se u pranje ručnika ubaciti šalicu običnog bijelog octa. To možete učiniti tako da ga ulijete izravno u bubanj perilice rublja ili ga dodate u odjeljak za omekšivač. Ocat služi za omekšavanje tkanine, što rezultira temeljitijim čišćenjem i uklanjanjem mrlja i ostataka deterdženta. Krajnji rezultat nisu samo čišći ručnici, već i ugodna aroma.

Kate predlaže da je dovoljno pranje ručnika octom jednom mjesečno. Korištenjem octa možete učinkovito očistiti ručnike i pritom zadržati njihovu kvalitetu.

Kad se ljudi raspituju o prikladnoj količini octa za upotrebu, često podijelim svoje osobno znanje o tome. Prema mom iskustvu, jedna šalica octa više je nego dovoljna za dva velika ručnika. Postupak je jednostavan: u perilicu ulijte ocat, zajedno s deterdžentom i omekšivačem i stavite mašinu na visoku temperaturu od 90 stupnjeva. Ovaj savjet je ponudio upućeni pojedinac.

Ovakvim pranjem ručnika ocat ne samo da će ih učinkovito dezinficirati eliminirajući sve nakupljene bakterije, već će ukloniti i sve tvrdokorne masne mrlje, što rezultira ručnicima koji izgledaju kao da su tek kupljeni.

Budite oprezni pri rukovanju tkaninama raznih boja.

Kad je riječ o ručnicima u boji, Kate preporuča oprez, posebno kod ove vrste pranja.

Prema njezinim riječima, ocat je idealan izbor za održavanje netaknutog stanja bijelih ručnika, ali važno je napomenuti da ručnici u boji mogu izblijedjeti kada su izloženi octu. Kako bi spriječila nabore i uklonila potrebu za glačanjem, preporučila je dodavanje sode bikarbone u sušilicu prilikom sušenja ručnika.

Osim što je djelotvoran kao snažno prirodno sredstvo za čišćenje, alkoholni ocat može se koristiti na raznim tkaninama, posebice na dječjoj odjeći na kojoj se često nakupljaju mrlje i teška prljavština.

Prema blogerici Jeni Kate, ručnici će iz stroja izaći revitalizirani, čišći i okrepljujući. Ako slučajno osjetite miris octa nakon što ih izvadite iz perilice, ne bojte se jer će on potpuno nestati nakon što se ručnici osuše.