Najmoćniji PRIRODNI LIJEK za HERPES ZOSTER: uklonite ga zauvijek!

Infekcije usana i genitalija često proizlaze iz HSV-a (Herpes simplex virus), prevladavajućeg uzročnika. Dok je oralni herpes tipično povezan s HSV-1, a genitalni herpes s HSV-2, obje se vrste mogu manifestirati na bilo kojem mjestu. Nakon ulaska u tijelo, virus miruje, ali može povremeno izazvati izbijanje.

Simptomi herpesa mogu se razlikovati, ali obično obuhvaćaju:

Simptomi stanja uključuju svrbež u zahvaćenim područjima, pojavu čira ili mjehurića na usnama ili oralnoj sluznici, kao i vrućicu, glavobolju te opću bol i umor.

Iako nije moguće u potpunosti iskorijeniti HSV iz tijela, postoje prirodni pristupi koji mogu pomoći u upravljanju simptomima.

Kako biste spriječili širenje klica i održavali osobnu higijenu, važno je izbjegavati kontakt s drugima, osobito kada su simptomi očiti. Suzdržite se od dijeljenja osobnih predmeta poput četkica za zube i balzama za usne i svedite bliski fizički kontakt na minimum. Osim toga, neka vam postane navika često prati ruke, osobito nakon što dođete u kontakt s zahvaćenim područjem.
Iskusite ljekovita svojstva prirodnih eteričnih ulja. Ulje čajevca, ulje lavande i ulje paprene metvice dokazano ublažavaju nelagodu i svrbež. Nježno nanesite razrijeđenu otopinu ovih ulja na zahvaćena područja pomoću svježeg pamučnog štapića.


Umirujući i pospješujući zacjeljivanje nadražene kože, gel aloe vere je blagotvoran lijek. Za ublažavanje boli i svrbeža mogu se staviti topli oblozi na zahvaćeno područje.
Jačanje imuniteta kroz hranjivu prehranu: Konzumacija hrane bogate hranjivim tvarima koja je prepuna esencijalnih vitamina i minerala može igrati ključnu ulogu u jačanju imunološkog sustava. Jačanje imunološkog odgovora s dodacima prehrani: Uključivanje dodataka kao što su vitamin C, cink i lizin u vašu rutinu može učinkovito podržati imunološki sustav i smanjiti pojavu izbijanja bolesti.
Kako bi se smanjio stres, mogu se primijeniti različite tehnike opuštanja kao što su meditacija, duboko disanje i joga, jer se pokazalo da su učinkovite u ublažavanju pojave herpesa, koji može biti potaknut povišenim razinama stresa.

Ako imate česte ili izrazito teške epizode herpesa ili ako kućni lijekovi ne uspiju ublažiti simptome, savjetuje se da potražite liječničku pomoć. Savjetovanje sa zdravstvenim djelatnikom omogućuje mogućnost dobivanja recepta za antivirusne lijekove, koji mogu učinkovito kontrolirati stanje.

Korištenjem ovih organskih pristupa možete učinkovito riješiti simptome herpesa i poboljšati svoje cjelokupno blagostanje.