Nemojte da jedete ovaj dio piletine, jer je to ČISTI OTROV! Tu se skupljaju svi paraziti i bakterije a svi ga najvise volimo! PAZITE SE

Piletina je oduvijek bila jako popularno meso i skoro da nema osobe koja ga ne voli. Jedan od razloga jeste taj da ima delikantan okus, da nema jakih mirisa a i cijenom je jako slicna na govedinu i teletinu. Prednost ovog mesa jeste to jer je bogato nutrijentima i da su dobri za zdravlje i cijelo tijelo.

Ali sada prema nekim nedavnim istrazivanjima koje su napravljena u KINI smatra se da svi dijelovi piletine su jednostavno korisni za ljude. Zahvaljujcui raznim iskustvima kuhara koji su svoja kulinarska iskustva prenijeli utvrđeno je koji su to dijelovi piletina jako štetni za zdravlje i koji dijelovi se ne smiju jest jer su jako štetni

Stoga kada jedete piletinu za vas je najbolje da ne jedete pilecu kozu jer se tu sastoji od masnoce i pored toga veliki broj bakterija se tu skupi.

Osim toga ne preporucuje se da se konzumiraju pluca jer iako se toplinski obradi pod visokim temperaturama ne moze se ukloniti svi paraziti koji su inace u njima.

Strucnjaci isto tako savjetuju da se ne koristi glava.