NIKAD VEĆI UROD PAPRIKE – SAMO PORED NJE POSADITE OVU BILJKU: Plodova će biti na sve strane, 1 SAVJET DOBRO UPAMTITE

U nedavnim člancima raspravljali smo o idealnim biljnim pratiocima za krastavce i rajčice. Sada se fokusirajmo na papriku. Ako želite obilnu berbu paprike s punim i čvrstim plodovima, ključno je odabrati jednu od ovih biljaka koja će rasti uz nju.

Paprika se pokazala kao izvrstan pratilac širokom spektru biljaka. Njegova priroda koja zahtijeva malo održavanja i nedostatak selektivnosti čine ga idealnim susjedom. Paprika se bez napora prilagođava svojoj okolini i uspijeva u prisutnosti drugih biljaka, ubirući plodove njihove blizine.

 1. 1. Paradajz
 2. 2. Patlidžan
 3. 3. Bamija
 4. 4. Kukuruz
 5. 5. Pasulj
 6. 6. Tikvice
 7. 7. Krastavac
 8. 8. Grašak
 9. 9. Zelena salata
 10. 10. Blitva i spanać
 11. 11. Crni luk i bijeli luk
 12. 12. Rotkvice
 13. 13. Mrkva
 14. 14. Cvekla
 15. 15.Šaroge
 16. 16. Začinsko bilje (bosiljak, mirođija, origano, majčina dušica, ruzmarin, nana, peršun i td.)
 17. 17. Kadife
 18. 18. Dragoljub
 19. 19. Neven

Od ove četiri biljke paprika je jedina koja ih ne podnosi.

Kada je u pitanju sadnja krumpira, važno je napomenuti da štetnici koji napadaju ove gomolje također vole rajčicu i papriku. Zbog toga je preporučljivo izbjegavati sadnju krumpira u neposrednoj blizini paprike. Ne samo da to može privući štetočine, već može unijeti i niz bolesti.

Kupus, također poznat kao kafriol ili brokula, uspijeva u alkalnim tlima, dok paprike preferiraju blago kisela tla. Važno je napomenuti da sadnja ove dvije kulture zajedno može imati štetan utjecaj na međusobni rast.

Komorač je poznat po svojoj odbojnosti prema društvu, zbog čega ga je potrebno uzgajati u pojedinačnim posudama. Oslobađanje jedinstvene kemikalije iz korijena predstavlja prijetnju susjednim biljkama, uzrokujući štetu njihovom rastu i razvoju.

Kada je u pitanju stablo marelice, ključno je izbjegavati sadnju u neposrednoj blizini biljke paprike. To je zato što se bolesti koje pogađaju papriku mogu lako proširiti na stablo marelice, čineći ga osjetljivim na štetu.