Nikada ne sadite paradajz bez njega! Bacite ga u rupu kada sadite paradajz u zemlju i oni odmah…

Rajčica, rasprostranjena povrtna kultura, zauzima istaknuto mjesto u globalnom poljoprivrednom krajoliku. Ova svestrana biljka uspijeva na različitim tipovima tla, ne zahtijevajući izvanredne uvjete za rast. Uz dovoljno sunčeve svjetlosti, pravilnu gnojidbu i marljivu njegu, daje obilne, aromatične i velike plodove. Od početnih faza klijanja do prve berbe, biljka rajčice daje impresivan urod neusporedive kvalitete.

Nakon njegovanja u kućnim uvjetima presadnice nakon spuštanja mraza prenosimo na otvoreno tlo i ostavljamo otprilike 110 dana da rode.

Kako bi se poboljšao rast biljke, korisna praksa uključuje stavljanje ljuske jajeta, bogate esencijalnim mineralima kao što je kalcij, u prethodno iskopanu rupu. Ovaj mineral igra ključnu ulogu u razvoju rajčice, posebno u jačanju korijenskog sustava i jačanju novih stanica protiv potencijalnih prijetnji poput bolesti i štetnika.

Kao posljedica nedovoljnog sadržaja kalcija u plodovima dolazi do izražaja pojava truleži cvjetnih krajeva koja dovodi do sve većeg broja pukotina na plodovima.

U nastavku pogledajte video i korisne savjete za sadnju paradajza: