Njemci plaćaju po 8 eura za 15 komada OVOGA, a Srbi ga imaju na izvoz – “Nisam ni znao da sam milioner”!

Izvanredno otkriće u Njemačkoj privuklo je pozornost mnogih kada se na društvenim mrežama pojavio video koji otkriva neočekivanu prisutnost zapakiranih ostataka klipa kukuruza za prodaju.

Objava na Twitteru glasi: “U Njemačkoj možete kupiti ostatke klipa kukuruza. U raznim dijelovima Srbije poznatije kao komiljka, kocanjka ili čutka, 15 komada je za 8 eura.”

Čini se da postoji nekoliko naziva koji se odnose na ovaj proizvod, kao što su šapurika, komljika, kočanjka, tuluška ili čutka, a svaki je specifičan za različite regije u Srbiji.

Uz takvu jezičnu raznolikost, procjenjuje se da postoji najmanje dvadeset različitih naziva za ove ostatke kukuruza.

Oklasak, derivat kukuruza, prvenstveno se koristi kao gorivo za grijanje i potpalu, iako je kroz povijest služio i u druge svrhe.

Na snimci koja je objavljena na TikToku i vrlo brzo obišla Twitter prikazano je pakiranje šapurike koja se, prema dostavljenim informacijama, može kupiti u Njemačkoj po cijeni od 9,99 eura (uz akciju 7,99 eura).

Mnogi korisnici ove platforme društvenih medija izrazili su nevjericu u dostupnost ovog proizvoda, dok su drugi dali pametne primjedbe.

Neki su dovodili u pitanje svrhu proizvoda, sugerirajući da bi se mogao koristiti kao potpalu ili staviti uz toaletni papir na policama trgovina. Čini se da nestašica toaletnog papira nije iscrpila zalihe šapurike!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *