OGREBOTINE, UDUBLJENJA, OŠTEĆENA STAKLA: Evo kako zaštititi automobil od grada

Nakon nevremena, prema izvješćima, tuča, koja se smatra jednom od najopasnijih vrsta padalina, nanijela je značajne štete stambenim objektima i vozilima na raznim lokacijama u BiH i okruženju.

Prozori i karoserija vašeg vozila mogu pretrpjeti ogrebotine, udubljenja i druga oštećenja kada veliki komadi leda padnu iz atmosfere. Međutim, postoji nekoliko praktičnih mjera koje možete poduzeti kako biste zaštitili svog četveronožnog prijatelja.

Garaža pruža najveću sigurnost i zaštitu.

Kako biste zaštitili svoje vozilo od oštećenja od tuče, preporučljivo je parkirati ga unutar granica garaže ili ispod zaštitne nadstrešnice. U slučaju da garaža nije dostupna, bilo bi dobro istražiti mogućnost najma garažnog mjesta upravo u razdoblju kada se očekuju česte gradske bure.

Autopresvlake od cerade

Prekrivači za automobile posebno dizajnirani za zaštitu od tuče mogu se pokazati nevjerojatno korisnima. Ovi zaštitni pokrivači obično su izrađeni od izdržljivih i robusnih materijala koji učinkovito apsorbiraju snagu zrna tuče pri udaru.

Privremene zaštitne mjere za osiguranje zaštite.

U slučaju nadolazeće grmljavinske oluje i nepostojanja zaklona za vaš automobil, korištenje starijih deka ili madraca može poslužiti kao održiva opcija. Prekrivanjem vozila ovim materijalima možete ponuditi dodatni sloj obrane. Iako nije estetski ugodna, ova se metoda pokazala vrlo učinkovitom u hitnim slučajevima.

Pronalaženje parkirnih mjesta u blizini zgrada i drveća ponekad može biti izazovno.

Dok prisutnost drveća može predstavljati rizik s mogućnošću pada grana, šira krošnja može ponuditi određenu razinu zaštite od tuče. Isto tako, postavljanje vozila u blizini građevine može smanjiti vjerojatnost izloženosti tuči, osobito kada vjetar usmjerava tuču prema zgradi.

Iskoristite snagu aplikacija i vremenske prognoze da ostanete informirani.

Prateći vremenska predviđanja i koristeći aplikacije koje vas obavještavaju o urbanim olujama, možete se proaktivno opremiti znanjem potrebnim za poduzimanje odgovarajućih mjera opreza kada za to dođe vrijeme.

Unatoč poduzimanju svih mjera opreza, postoje slučajevi u kojima postaje neizbježno spriječiti štetne učinke tuče. U slučaju da se na vašem automobilu oštete stakla, ključno je znati da je vožnja s takvim staklima nesigurna, prenosi Glas Srpske.