Ona jedna uporna dlacica na bradi OVO ZNAČI? Ne javlja se tu bez razloga- POGLEDAJTE STA GOVORI

U zadnje vrijeme veliki broj zena ima zaista probleme sa hormonima i to se generalno odrazava na dlacice koje mogu da rastu na licu ali i na bradi. Ima mnogo situacija i razloga zasto se javlja a mi danas govorimo o nekim razlozima kako da se rijesite istih.

Dlake na bradi se javljaju zenama i o tome se ne prica toliko cesto. Unatoc uvjerovanju ovim problemima vazno je prepoznati da treba to da se rijesi. Pojava dlaka moze da bude mjesavina genetskih cimbenika ali i nekih hormonskih uticaja. Prisutnost muskih hormona u nasem tijelu u kombinaciji sa zenskim dovodi do razvoja nezeljenih dlacica.

Snaga ili krhkost vase kose moze da vam pokaze koliko je to osjetljiva folikula vase kose na neke od hormona kao i sta je to genetsko naslijedje. Ako je vasa baka imala probleme sa dlakama na bradi velika je vjerovatnost da ce te se i vi suociti sa nekim istim izazovima. Genetska komponenta igra veliku ulogu u tome kako ce vasa kosa da utice na neke hormonalne fluktacije tokom zivota. Rast dlaka na licu osebno na bradi moze se pojaviti bilo kada. Za veliku vecinu zena ovo je fenomen koji ima tendeciju da se desi kasnije u zivotu neke promjene.

Ako se pojavi dlakavost previse zna se da se radi o hormonskoj neravnotezi. Green je predlozio koristenje oralnih lijekova koji su zasluzni za snizavanje testosterona koji ne samo da pomazu u smanjivanju rastu dlaka vec i pomaze kod lijecena akni.