Osjetila neprijatan miris svog supruga pa ga otpuzila da se ne kupa: “Kada smo stigli kod ljekara, moj cijeli svijet se srušio, osobu koju volim sam IZDALA!”

Ljekari nas stalno savjetuju da trebamo svi da nase simptome prepoznamo na vrijeme prije nego li se i neka bolest pojavi i napadne nas. Tijelo odmah salje neke signale to jeste alarme da sa tijelom se nesto desava. Danas se govori o Perkins bolesti koja je u velikom broju prisutan u cijelom svijetu. Sledeca prica je jako neobicna.

Joy Winsroy je sve cesce primjecivala da njen los miris tijela ima njen suprug Lesa i stalno mu je govorila da sa njim nesto nije uredu. Optuzila ga je da se ne kupa  redovno i da treba da promijeni svoje higijenske navike.

Ubrzo je pokazano da nisu problem to sto nije vodio racuna o svojoj higijeni,nego da je ozbiljno bolestan.

Suprug je uvijek negirao sve te moje optuzbe prema njemu ali los miris me nije smirio. Osjetila sam neugodan miris oko sebe a onda cijela prostorija u kojoj je bio on ispunjena je posebnim mirisom koji je nepodnosljiv. Joy i Les poceli su primjecivati da se dosta sastanke sa skupinom pacijenta koji boluju od neurodegenerativne bolesti.

Istrazivaci u Manchesteru razvili su novu metodu za koju se moze reci da mogu otkriti bolest od tri minute na temelju mirisa.

Potrebna su daljna istrazivanja kako bi se potvrdili ovi nalazi prije nego sto se moze razviti dijagnosticki test koji bi se mogao iskoristiti u klinikama ili liječnicima opce prakse.Bolest nije dovoljno identificirana samo po mirisu ali je potrebna i detaljna analiza.