Oslobodite se zavisnosti od Slatkog: Očistite organizam od parazita i normalizujte svoju težinu

Postojeće privlačnosti slatkišima često se ne možemo oduprijeti. No, malo ljudi (ne samo djeca) shvataju da postoji dublji razlog za tu zavisnost. Jedan od tih razloga je prisustvo parazita u tijelu (drugi je stres), a konzumiranje slatkiša može biti način na koji tijelo kompenzira gubitak energije.

Kada se konzumiraju velike količine slatkiša, tijelo stvara povoljne uvjete za akumulaciju sluzi. Na ovoj sluzi se mogu početi razmnožavati gljivice i bakterije. Iako često nismo svjesni njihovog prisustva, statistički podaci pokazuju da trećina populacije pati od parazita.

Paraziti prisutni u tijelu mogu nam oduzeti energiju, a organizam traži slatkiše jer glukoza koja se nalazi u njima pruža brzu energiju. Osim toga, konzumiranje slatkiša može dovesti do formiranja masnog sloja koji dodatno štiti organizam.

Općenito, što je veći broj parazita u tijelu, to je deblji masni sloj. Oslobađanjem tijela od parazita, težina se može normalizirati, a žudnja za slatkišima može nestati. Također, nestanak parazita može dovesti do smanjenja simptoma poput pospanosti, umora, glavobolja i normalizacije metabolizma.

Liječenje ili preventivno čišćenje organizma od parazita preporučuje se dva puta godišnje, čak i ako se misli da nisu prisutni. Jedna od najučinkovitijih metoda je narodni recept koji uključuje lan i karanfilić.

Da biste pripremili ovu mješavinu, potrebno je pomiješati 10 dijelova lanenog sjemena i 1 dio sušenih cvjetova karanfilića. Smjesa se uzima svaki dan tijekom tri dana, po 2 ravne supene kašike, a zatim se pravi pauza od tri dana prije nego što se postupak ponovi. Ova mješavina treba konzumirati mjesec dana.

Pored ovog narodnog lijeka, preporučuje se konzumacija kiselomliječnih proizvoda, sjemenki bundeve i suncokreta, oraha, peršunovog lista, mirođije te svježe cijeđenih sokova od voća i povrća radi potpunijeg čišćenja organizma.