Ova biljka je proglašena NAJZDRAVIJOM NA SVIJETU, a raste i kod nas: EVO ZA ŠTA JE MOŽETE KORISTITI

Prema stručnjacima, iako se ova biljka obično koristi samo kao ukras vrta, ima potencijala da se smatra “svetim gralom zdravlja”.

Uzgajivači kvalitetne hrane iz B&W-a proglasili su potočarku najhranjivijom biljkom na planetu, pripisujući joj svojstva borbe protiv bolesti i sposobnost da zaštiti sportaše od ozljeda.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, povrće koje se smatra najzdravijim na svijetu postiglo je besprijekornu ocjenu od 100 od 100 bodova, nadmašivši kineski kupus (91,99 bodova), blitvu (89,27 bodova), ciklu (87,08). bodova), pa čak i špinat (86,43 boda).

Sa svojim obiljem aminokiselina i antioksidansa, potočarka nudi mnoštvo dobrobiti. Osim toga, može se pohvaliti značajnim razinama željeza, kalcija, kalija, magnezija i vitamina K.

Salata potočarka najbujnije buja kad se uzgaja na površini vode. Obično se nalazi u svom prirodnom staništu, uspijeva u blizini netaknutih izvora vode kao što su potoci, rijeke i obale jezera. Podsjećajući na orlovi nokti u svom blago gorkom okusu, potočarka nudi sličan profil okusa.

Potočarka je svestran sastojak koji se može uključiti u širok raspon jela kao što su salate, smoothieji, sendviči, tortilje, omleti i pizze, ali i juhe, sendviči, razni umaci i sirevi.