Ovo je tragična sudbina Marije iz “Žikine dinastije!” Umrla sama na ULICI kao i njena majka! DETALJI POTRESNI

Poznato je svima da je Jugoslavija bila takva da nikada nije zalila novac i da se dosta toga ulagalo u sport, umjetnost, obrazovanje a posebno se ulagalo u filmove i TV serije pa su tako u tom periodu i nastali veliki broj filova koji se i dan danas, rado gledaju. jedan od poznatih serija i filmova je bila “Zikina dinastiaj” koja je na kraju imala i deset filmova. Bilo je u planu da se to zadnjih par godina  inastavi i napravi se i serija Lude godine kao i nastavak price Zikine dinastije ali je taj projekat ipak zaustavljen jer je sudbina u sve to umjesala svoje prste. Desilo se da je glumica Rialda Kadric koja je bila u Zikinoj distasiji i igrala Mariju umrla od srcanog udara u svojoj 58. oj godini i mnogo je to potreslo jer je njena majka umrla na isti nacin.

Sama je Rialda govorila o tome, da se to desio 1990 godien te je tada vec poeo rat i sve se desavalo negativno na prostoru Jugoslavije. Ona je u to vrijeme bila u Londonu. Majka joj je umrla dok je setala ulicama Beograda a Rialda nakon toga je odlcuila da se ne vrati za Srbiju te svoj zivot pocinje na Zapadu. Inace nakon toga Rialda ne igra ni u jednom filmu a u Londonu je zavrsila i studije.

pred smrt preselila se Rialda u Atinu a to je grad i u kojem je umrla a to je bilo vrijeme kada je odlucila da pokrene se projekat nove price oko Ludih godina. Sve njene kolegu su na vijest o njenoj smrti bile u soku a njen filmski muz Vladimir Petrovic koji je igrao Bobu je rekao da je ostao bez rijeci kada je cuo da nje vise nema.