POROĐAJ KOJI JE TRAJAO PUNIH 8 SATI: Ono što su izvukli iz MAJČINE utrobe zaprepastilo je sve doktore (FOTO)

Svako rođenje ima svoju individualnu priču, ali ova specifična ima iznimnu važnost. Bez odlaganja, jedno je dijete steklo široku internetsku slavu, i to s pravom. Od samog dolaska dječak Dexter zaokupio je zanimanje brojnih pojedinaca, unatoč iznenadnim očekivanjima zbog prisutnosti spirale.

Neočekivana trudnoća iznenadila je Lucy Hayden jer je marljivo uzimala mjere kontracepcije. Zanimljivo, na široko rasprostranjenoj fotografiji činilo se da se beba hrabro uhvatila upravo za onu metodu kontrole rađanja koja je trebala osujetiti njezino začeće, donoseći radost onima koji su tome svjedočili.

Majčina posteljica služi kao vješto prikrivanje pilule. Od nebrojenih žena koje se podvrgnu ovom posebnom zahvatu, Lucy spada u isključivi jedan posto žena koje dožive trudnoću. Ovan, smješten na čelu zodijaka, utjelovljuje nepokolebljivu snagu. Žene Ovnovi posjeduju urođeni pionirski duh, ulivajući svoje težnje neusporedivim intenzitetom i strašću. Njihova ambicija ne poznaje granice i neustrašivo se suočavaju sa svim izazovima koji im se nađu na putu.

I u području poslovanja i na životnom putu, žene Ovnovi vladaju s neusporedivom odlučnošću. Lavovi posjeduju izvanredan talent da bez napora zauzmu vodeće pozicije. Dok lavica graciozno ulazi u prostoriju, odišući elegancijom i privlačnošću, svu pozornost privlači njezina veličanstvena aura. Prirodno skloni vodstvu, Lavovi posjeduju urođenu sposobnost da odišu samopouzdanjem i magnetizmom.

Žene Lavovi posjeduju prirodnu sposobnost zarobiti i privući pažnju, bez napora privlačeći divljenje i poštovanje. Njihova veličanstvena prisutnost služi kao svjetlo vodilja, nadahnjujući druge da prigrle vlastitu snagu i inherentnu plemenitost. S druge strane, Škorpion dosljedno pogađa svoj cilj, nikad ne iznevjeravajući preciznost. Skrivajući duboki intenzitet ispod svoje zagonetne fasade, Škorpion odiše aurom misterije.

Sposobne uspjeti u zamršenim situacijama, žene rođene u horoskopskom znaku Škorpion posjeduju urođeni talent za uspjeh. Njihov oštar intelekt i nepokolebljiva usredotočenost ulijevaju im neustrašivost u svim aspektima života, bilo osobnog ili profesionalnog. Podcjenjivanje šefa Škorpiona pokazalo bi se ozbiljnom pogreškom, budući da oni svladavaju prepreke staloženo i pažljivo. Jarac je oličenje iznimnog vodstva.

Jarac, astrološki simbol pravog vođe, primjer je izuzetne samodiscipline. Žene rođene u znaku Jarca same sebi postavljaju visoke standarde i neustrašivo jure za svojim snovima. Njihova nepokolebljiva predanost uspjehu, zajedno s praktičnim razmišljanjem, gura ih prema vrhuncu njihovih ambicija. Žene Jarci na položajima autoriteta posjeduju opsežno znanje o napornom radu i pokazuju nepopustljivu odlučnost koja ih tjera na neusporediva postignuća.

Dodatni tekst:

Dolazak djeteta, važan događaj ispunjen intenzivnim emocijama, sasvim je prirodna pojava u kojoj žena rađa novi život. Buduće majke mogu povećati svoju sigurnost i spremnost stjecanjem temeljitog razumijevanja poroda. Ovaj sveobuhvatni priručnik zadubit će se u svaki aspekt poroda, obuhvaćajući sve od pripreme za događaj do snalaženja u razdoblju oporavka nakon poroda.

Proces porođaja odvija se u više faza, pri čemu početna faza uključuje širenje i brisanje cerviksa. Ova prva faza, koja se naziva latentna faza, označava početak porođaja. Njegovo trajanje može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana, a karakteriziraju ga kontrakcije blagog do umjerenog intenziteta koje slijede nepravilan obrazac. Nadalje, tijekom tog razdoblja, cerviks prolazi kroz proces skraćivanja i širenja, da bi u konačnici dostigao dilataciju od 3-4 cm.

Tijekom aktivne faze, pojedinci mogu osjetiti blagu nelagodu i bol u donjem dijelu trbuha i leđima. Ova faza obično traje između 3 i 8 sati, tijekom kojih se kontrakcije povećavaju po učestalosti i intenzitetu. Osim toga, cerviks se širi od 4 cm do 7 cm. Kako prijelazna faza započne, simptomi mogu uključivati ​​jaku bol, teško krvarenje ili iscjedak sluzi.

Duljina ove specifične faze može varirati između 30 minuta i 2 sata, karakteriziraju je vrlo intenzivne i česte kontrakcije. Tijekom tog razdoblja cerviks se postupno otvara, napredujući od 7 cm do potpunog širenja od 10 cm. Početni simptomi uključuju nesnošljivu bol, nekontrolirano drhtanje, stalnu mučninu i neodoljiv osjećaj pritiska. Nakon toga slijedi sljedeća faza, koja se naziva izgon ili rođenje, koja obično traje od 20 minuta do 2 sata. Tijekom ove faze postoji osjećaj pritiska na rektum i nagon za primjenom sile.
Zatim, dijete započinje spuštanje duž porođajnog kanala. Ovu fazu karakteriziraju intenzivne kontrakcije i osjećaj pritiska u donjem dijelu trbuha, praćen naporima guranja. Naposljetku, ovi procesi dovode do poroda, počevši od izranjanja glave, nakon čega slijede ramena i tijelo. Sljedeća faza označava dolazak posteljice. Obično traje između 5 i 30 minuta, ova faza uključuje stalne kontrakcije, iako sa smanjenom snagom. Štoviše, posteljica se odvaja od maternice i izbacuje kroz vaginalni kanal.
Nakon izbacivanja posteljice započinje četvrta faza postporođajnog oporavka. Ovu fazu karakterizira blaga nelagoda i osjećaj olakšanja. U prvim satima nakon poroda događaju se značajne transformacije. Maternica se kontrahira, što dovodi do smanjenja postporođajnog krvarenja koje se naziva lohije. Osim toga, ovo razdoblje označava početnu vezu između majke i djeteta, zajedno s početkom dojenja. Indikacije da se porođaj približava uključuju osjećaj umora, grčeve mišića i početak vaginalnog krvarenja.

Priprema tijela za porod očita je kroz ove simptome. Prilikom odlučivanja o mjestu rođenja važno je uzeti u obzir različite razine medicinske skrbi i intervencije koje nude bolnice i rodilišta. Dok bolnice pružaju sveobuhvatnu skrb, rađaonice imaju minimalistički pristup. Odabir poroda kod kuće nudi prednost poboljšane privatnosti, ali ključno je priznati moguće rizike koji su uključeni. Prilikom izrade plana poroda uzmite u obzir sljedeće čimbenike:

Prilikom pripreme za porod treba uzeti u obzir nekoliko čimbenika. To uključuje potrebu za ublažavanjem boli, osobne preferencije u pogledu intervencija i prisutnost partnera ili doule koji pruža podršku. Također je ključno adekvatno pripremiti tijelo za nadolazeće iskustvo. Trudnicama se savjetuje da sudjeluju u blagim fizičkim aktivnostima kao što su hodanje ili bavljenje jogom. Osim toga, od iznimne je važnosti održavanje hranjive prehrane koja je bogata vlaknima i tekućinom.

Priprema uma je od najveće važnosti. Da biste se pripremili za skori dolazak svog djeteta, ključno je sudjelovati u obrazovnim nastojanjima, kao što je upisivanje specijaliziranih tečajeva za buduće majke i uranjanje u literaturu koja istražuje složenost poroda. Jednako važan je i mentalni aspekt pripreme, koji uključuje prakticiranje različitih tehnika disanja, bavljenje meditacijom te vođenje otvorenih i iskrenih razgovora s partnerom. Za ublažavanje boli tijekom poroda često se koriste farmakološka sredstva.