Pred spavanje pojedite ovu vocku

Gostujući u emisiji Ordinacija na RTS-u, dr Dejan Čubrilo se pozabavio temom detoksikacije, ističući da je ne treba odbaciti kao prolazan trend nalik kratkotrajnom postu ili privremenom konzumiranju određenih sokova. Prema njegovim riječima, detoksikaciji treba pristupiti kao metodičan pothvat, posebice u svjetlu neravnoteže uzrokovane neadekvatnom prehranom.

Dr. Cubrilo naglašava važnost razumijevanja porijekla tjelesne neravnoteže, koja često proizlazi iz neadekvatne probave hrane. Nadalje, naglašava nužnost njegovanja atmosfere koja umanjuje ovisnost o lijekovima, umjesto da se isključivo fokusira na stvaranje novih lijekova.

Dr. Cubrilo učinkovito pokazuje utjecaj izbora prehrane na zdravlje ispitujući korelaciju između masne jetre i povišene razine inzulina. Za promicanje optimalnog blagostanja, on preporučuje uključivanje antioksidansa u prehranu, ističući ključnu ulogu voća i povrća. Štoviše, naglašava važnost pažljivog unosa šećera i kontrole porcija.

Nadalje, predlaže unošenje male količine masnoće za poboljšanje okusa, uvrštavanje bilja u prehrambene navike i povremeno uživanje u vodi s đumbirom i limunom kako bi se poboljšala dobrobit žučnih kanala. Dr. Cubrilo upozorava na pretjeranu konzumaciju sokova za detoksikaciju zbog njihovog mogućeg štetnog djelovanja na razinu inzulina i metabolizam masti, te umjesto toga savjetuje umjerenost.

Ističući važnost održavanja opće dobrobiti, dr. Cubrilo naglašava uključivanje raznovrsnog voća i povrća, bogatog antioksidansima, u prehranu. Ključno je biti oprezan pri konzumiranju sokova za detoksikaciju jer oni mogu utjecati na razinu inzulina i metabolizam masti.

Kako bi se smanjili štetni učinci na gušteraču, dr. Cubrilo savjetuje da se klonite pretjeranog unosa prerađenih sokova. Dr. Cubrilo stavlja veliki naglasak na važnost prepoznavanja vlastitih prehrambenih navika i njihovih implikacija na opću dobrobit te potiče pojedince da daju prednost cjelovitoj hrani u odnosu na kratkotrajne, instant lijekove.

Dr. Cubrilo promiče važnost dobro zaokruženog i pažljivog režima prehrane kako bi se održalo dobro zdravlje i spriječile metaboličke komplikacije.