Prepala ih je zmija otrovnica koju su vidjeli u svom dvorištu – U šoku su slikali predatora koji je došao i POJEO JE?!

Niko ne voli da se suoči licem u lice sa životinjom kao što je zmija. Današnja priča govori o neobičnom susretu sa ovom životinjom. Herpetolog je poslat da se pozabavi situacijom nakon što je primio poziv u pomoć o zmiji otrovnici u jednoj australskoj bašti.

Ali po dolasku na mjesto događaja otkriveno je da je žaba zgrabila zmiju. Nedavno je na Facebook stranici kompanije za suzbijanje zmija iz Townsvillea i crkvenih štetočina, Jamie Chappelle podijelio emocionalno iskustvo kojem je upravo svjedočio. Smješten u primorskom gradu Townsville, Queensland. Svrha ovog poziva je otjerati zmiju taipan (Oxyuranus scutellatus) iz ženine bašte.

Vrijedi napomenuti da je taipan naveden kao treća najotrovnija zmija na svijetu. Međutim, prije nego što je stigao do ženine kuće, ona ga je kontaktirala i rekla mu da je zmiju nedavno pojela žaba.

Prema Chappelleu, kada je stigao, otkrio je da je zmija nekoliko puta ugrizla žabu, a žaba ju je zamalo pojela. Kako bi spriječio žabu da povrati i da zmija pobjegne, Chappelle je odlučio povesti žabu sa sobom. Prema Chappleovim riječima, savršeno je preživjela noć, a ako preživi, ​​vratit ćemo je u njeno prirodno stanište. Nažalost, zmija nije uspjela proći.

Prema dr. Prema Martinu Jensenu, naučnom istraživaču u muzeju Senckenberg u Frankfurtu, malo je vjerovatno da žabe imaju sposobnost da se odupru napadu otrovnih tvari. Stručnjaci smatraju da se otrovne tvari mogu prirodno izlučiti iz probavnog trakta samo ako ostanu u probavni trakt. Nije bio posebno iznenađen što je žaba pojela zmiju.

Bio sam svjedok procesa kako žaba jede škorpiona. Žabe imaju veoma velike apetite i jedu skoro sve što im se nađe na putu. Neke vrste žaba preferiraju manji plijen, poput mrava i termita, dok druge preferiraju veći plijen, kao što su pacovi i miševi. Izbor plijena ovisi o veličini žabe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *