PREPORODITE DVORIŠTE: Od ovog začina travnjak će vam cele godine biti kao tepih

Iznenađujuće, ovaj poseban začin posjeduje snažna antigljivična svojstva koja učinkovito sprječavaju širenje bolesti.

Prema riječima stručnjaka za vrtlarenje, samo jedan začin može revitalizirati vaš travnjak, a otkrio je i učinkovite metode zaštite od najezde mrava i puževa.

Kada su ih upitali o ključu njihovih besprijekornih travnjaka, Britanci su odgovorili naglašavajući važnost sjetve visokokvalitetnog sjemena, marljivog zalijevanja i košenja trave, te ponavljanja ove rutine održavanja već stoljeće.

Šalu na stranu, želja za besprijekorno slikovitim travnjakom je univerzalna. Stručnjaci za hortikulturu otkrili su da je ostvarenje ovog sna moguće uz jedan jedini sastojak koji se može naći u kuhinji svakog kućanstva.

Prema uvidima koje je stručnjak za travnjake Jo podijelio na svojoj web stranici, ključni sastojak koji krije tajnu uspjeha je nitko drugi do cimet.

Prema izvješću britanskog Sana, prilično je nevjerojatno otkriti da ovaj začin posjeduje moćna svojstva protiv gljivica i ima potencijal zaustaviti širenje bolesti. Zanosna aroma cimeta nije jedina njegova vrlina; također posjeduje jedinstvenu sposobnost upijanja vlage, ključnog čimbenika za rast i širenje gljivica.

On vjeruje da su gljivične bolesti primarni uzrok neravnomjernog rasta i gubitka boje trave, što rezultira neuglednim travnjakom koji možda neće ispuniti vaša željena očekivanja.

Nažalost, on nije precizirao potrebnu količinu cimeta za prosječnu okućnicu i kako ga pravilno iskoristiti.