Pustite li meso da odstoji u hladnjaku ili da se namače u vodi? Svi radimo krivo, samo je jedan ispravan način!

Odmrzavanje mesa vađenjem iz zamrzivača i stavljanjem na pult možda nije optimalna metoda. Iako je svježe meso idealno, okolnosti nas mogu spriječiti da ga koristimo. U takvim slučajevima uobičajeno je izvaditi smrznuto meso iz zamrzivača i ostaviti ga da se otopi na sobnoj temperaturi na radnoj plohi ili kuhinjskom stolu. Ali je li ovo doista najučinkovitiji pristup?

Pravilno rukovanje sirovim mesom ključno je kako bi se izbjegao razvoj bakterija. Osjetljivost na bakterijsku kontaminaciju značajno se povećava kada se meso ostavi na sobnoj temperaturi.

Kada temperatura padne ispod četiri stupnja i hrana je zamrznuta, bakterije se ne mogu razmnožavati. To znači da je ključno izbjegavati ostavljanje mesa ili bilo koje druge vrste hrane na sobnoj temperaturi dulje od dva sata.

Ostavljanje mesa izloženog elementima dulje vrijeme omogućuje da se njegova temperatura popne iznad četiri stupnja, stvarajući idealno okruženje za razmnožavanje bakterija. Posljedično, tlo postaje plodno tlo za pojavu novih bakterija, a istovremeno olakšava rast postojećih bakterija prisutnih na mesu. Osim toga, opće je poznato da se mnogi pojedinci odlučuju za odmrzavanje mesa u toploj ili hladnoj vodi.

Ne preporučuje se korištenje vruće vode za odmrzavanje mesa, osobito zato što uzrokuje brže odmrzavanje vanjskog sloja mesa i početak kuhanja u procesu.

Za optimalne rezultate, ako je odabran ovaj pristup, preporučljivo je koristiti hladnu vodu. Međutim, postoji odredba koju treba imati na umu. Obavezno pripazite da voda ne dođe u direktan dodir s mesom, a preporuča se mijenjati vodu svakih trideset minuta dok se meso potpuno ne otopi.

Za postizanje optimalnih rezultata preporuča se koristiti funkciju odmrzavanja u mikrovalnoj pećnici prilikom odmrzavanja mesa. Međutim, najučinkovitija metoda uključuje hlađenje mesa, iako taj proces može zahtijevati i do 24 sata prije nego ono postigne željeno stanje za pečenje.

BONUS:

Sirovi jelovnik u supermarketu ostavio je osoblje u šoku: “Što je ovo, zaboga?!” Jedan od zaposlenika supermarketa naletio je na nešto sasvim neobično dok je radio s listovima salate. Zabilježivši trenutak kamerom, zaposlenik je otkrio pauka sa zapanjujućim brojem od 21 noge. Ovaj neobičan incident dogodio se u trgovini koja se nalazi u Eastbourneu u Istočnom Sussexu, a radnica je bez gubljenja vremena podijelila fotografije na društvenoj mreži posvećenoj kukcima. Tražeći pomoć stručnjaka, svrha ove objave je zatražiti stručnu pomoć u identificiranju ovog izvanrednog primjerka. Zaposlenici su bili potpuno zbunjeni jer nikada prije nisu naišli na ovakvo stvorenje.

Nakon što su dobili sliku od kolege s posla, zaposlenici u trgovini bili su zatečeni i zbunjeni sadržajem. Sama fotografija je nejasna, ostavljajući neizvjesnost da li je na njoj snimljen kukac ili neki drugi neidentificirani objekt. Iako smo svjedočili brojnim šokantnim događajima, ovaj nam je ostao u sjećanju. Objava na društvenim mrežama izazvala je različite reakcije, od pametnih primjedbi do iskrene zabrinutosti. Odjeljak s komentarima bio je preplavljen tisućama reakcija, odražavajući raznolik raspon emocija koje je potaknula vijest.

Nakon provođenja opsežne istrage, otkriveno je da primarni izvor problema ne potječe od insekata, već od nakupljanja biljnog materijala na lišću salate. Stručnjaci naglašavaju da cvjetovi maslačka obuhvaćaju različite komponente, poput sjemene mahune koja ima značajan značaj u ukupnoj strukturi cvijeta.

Nakon što je dobio informaciju, zaposlenik je pohvalio uključene djelatnike i od srca zahvalio svima koji su pružili podršku i unijeli radost u njegov život. Pomoć koju su primili ti pojedinci omogućila je zaposleniku i njegovim kolegama da neometano nastave s radom. Nedavno je slika sendviča postala viralna na raznim društvenim mrežama i privukla pozornost javnosti. Prema riječima kupca koji je kupio sendvič, fotografija je snimljena na Miljakovcu, a prikazuje hrskavu krišku zelene salate. Ova pojava je dokaz da se ne radi o neuobičajenom prizoru.