RECEPT ZA SIRUP OD KOPRIVE: 0BAVEZNO GA ZABILJEŽITE JER ZBOG PRITISKA FARMACEUTA GA BRIŠU STALNO!

Kopriva, vrlo korisna biljka za ljudsko zdravlje, nudi brojne ljekovite primjene, posebice u liječenju bolesti bubrega i anemije. Kako bismo osigurali optimalnu kvalitetu, savjetujemo berbu koprive na prirodnim livadama, daleko od urbanih sredina i industrijskih zona. Ako slijedite ovaj savjet, moći ćete iskoristiti puni potencijal ljekovitih svojstava koprive.

Imam jednostavan i jasan recept za podijeliti s vama. Za pripremu ovog recepta trebat će vam 40 listova koprive, najbolje presadnica, uz 1 kg šećera, 3 litre vode i 5 limunova.

Kod sakupljanja koprive važno je selektivno trgati najgornja i najdonja tri lista, izbjegavajući cijelu biljku. Nakon što je ubrano, koprivu više puta temeljito isperite. Započnite pranjem limuna, narežite ga i stavite u hladnu vodu. Zatim stavite koprive u vodu, pazeći da je posuda pokrivena i ostavite ih na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Nakon tog vremenskog razdoblja, uzmite posudu za miješanje, dodajte šećer i miješajte dok se šećer potpuno ne otopi. Vaš sastav je sada pripremljen i možete ga uliti u staklenke, zatvoriti i čuvati u hladnjaku.