RUSKI DOKTOR SMATRA DA JE OVA VEŽBA MAJKA SVIH VEŽBI: “Ako želite zdravo srce, svaki dan uradite ovo”

Prema dr. Bubnovskom, bolest ne samo da uzima danak na fizičko zdravlje, već nameće i značajan financijski teret, jer on tvrdi da oboljeli pojedinac u biti radi za dobrobit farmaceutske industrije, a ne za vlastitu dobrobit.

Odluka o odricanju od tjelesne aktivnosti jednaka je odluci za ubrzani proces starenja i prijevremeni odlazak u mirovinu u dobi od 45 godina. Tijelo osjeća učinke starenja kada se ne njeguje na odgovarajući način, a ne samo kao rezultat prirodnog protoka vremena .

Srce, poznato kao glavna pumpa, odgovorno je za cirkulaciju krvi u nogama (u velikom krvotoku) i mozgu (u malom krvotoku). Nakon što je to postignuto, protok krvi prkosi gravitaciji i preokreće se, penjući se od nogu natrag do srca. Vene igraju ključnu ulogu u olakšavanju ovog procesa, pomažući u povratku krvi u srce. Učinkovitost ovog procesa ovisi o stanju mišića nogu, jer oni određuju brzinu kojom se krv vraća u srce. Stoga je imperativ da mišići nogu održavaju optimalno stanje kako bi srce radilo najbolje.

Nedovoljna oksigenacija krvi široko je rasprostranjen problem koji pogađa pojedince svih dobnih skupina, uključujući i mlađu generaciju, ističe dr. Bubnovski. Ovaj problem proizlazi iz sjedilačke prirode našeg načina života, što otežava optimalan rad srca i potiče razvoj brojnih bolesti.

Vrhunska vježba koja se uistinu ističe među ostalima nedvojbeno su čučnjevi.

Kako bi osigurali snažne mišiće nogu i potaknuli optimalnu funkciju krvnih žila, ovaj medicinski stručnjak preporučuje uključivanje dnevnog režima čučnjeva. Ova preporuka je ključna jer slabe noge mogu poslužiti kao potencijalni pokazatelj lošeg rada srca. Izvođenjem vježbi čučnjeva poboljšava se cirkulacija krvi u srcu, što dovodi do boljeg kardiovaskularnog stanja.

U procesu izvođenja čučnjeva od iznimne je važnosti snažno izdahnuti i dugotrajno održavati vokalizaciju: haaaa. Ovaj čin oslobađanja daha služi u svrhu izbacivanja bilo kakve štetne energije koja se nalazi u vašem fizičkom jastvu.

Za pojedince u optimalnoj fizičkoj kondiciji, preporučljivo je raditi tri serije od deset čučnjeva tijekom početnih faza. Ključno je biti oprezan i suzdržati se od pretjeranog napora tijekom izvođenja čučnjeva. Uzmite si vremena i postupno integrirajte ovu vježbu u svoj dnevni režim, odupirući se porivu za izvođenjem prevelikog broja čučnjeva od samog početka. Tijekom dana možete dovršiti tri serije od deset čučnjeva, što rezultira ukupno trideset ponavljanja. Kako postajete opušteniji, postupno povećavajte broj čučnjeva na temelju kapaciteta vašeg tijela.

Za pojedince koji dulje vrijeme sjede, čučnjevi su neophodna vježba. Ovaj jedinstveni oblik treninga može učinkovito zamijeniti druge tjelesne aktivnosti poput hodanja, plivanja, trčanja i planinarenja.

Nakon što ste završili s vježbama čučnjeva, odvojite trenutak i uronite stopala u hladnu vodu na kratko od 5 do 10 sekundi. Nakon toga ih nježno izmasirajte grubim, suhim ručnikom. Upravo ovaj trenutak predstavlja optimalnu priliku da vaša stopala u potpunosti upiju blagotvorna svojstva kreme za tijelo.