SAMO 1 PAKETIĆ VANILIN ŠEĆERA I NE TREBA VAM REPELENT: Savršen trik za omražene komarce, djeluje bolje od kemije!

Kako temperatura raste i zime postaju manje oštre, komarci postaju sve prisutniji tijekom ljetne sezone. Iako svi želimo uživati ​​na otvorenom u toplim večerima, ovi dosadni insekti često nam mogu poremetiti užitak. Srećom, postoje brojni pristupačni i učinkoviti kućni lijekovi koji su lako dostupni za tjeranje komaraca, koristeći uobičajene predmete koji se nalaze u većini kućanstava.

Šećer, lako dostupan i isplativ kućni lijek, može se upotrijebiti za učinkovito tjeranje komaraca. Jednostavno posipajte šećer po označenom području ili ga stavite na obližnji tanjur. Primamljiv miris šećera posjeduje sposobnost odvraćanja komaraca.

Snažna aroma ulja vanilije čini ga vrlo učinkovitim repelentom protiv komaraca. Može se nanijeti izravno na tijelo ili utrljati na prostor za sjedenje. Međutim, važno je napomenuti da se nakon nanošenja mora izbjegavati izlaganje kože izravnoj sunčevoj svjetlosti kako bi se spriječile potencijalne nepravilnosti na koži.

Kako biste napravili nevjerojatno sredstvo protiv komaraca, možete dodati biljno ulje, iako to nije nužno. Potrebni sastojci su šampon i 9% ocat. Ove tekućine treba pomiješati u jednakim dijelovima u omjeru 1:1:1. Kada se pomiješaju, tvore bijelu emulziju koja se može čuvati neograničeno dugo. Ovaj losion se zatim nanosi na kožu, omogućujući vam da samouvjereno uživate u večerima na otvorenom bez ikakve brige o ubodima komaraca.

Godinama ovaj provjereni recept dosljedno daje iznimne rezultate. Njegova učinkovitost u odbijanju komaraca, čak iu okolišima bogatim vodom, je neusporediva. Štoviše, služi kao moćna obrana od krpelja. Jednostavno naribajte koru jednog limuna i pomiješajte s 200 ml Alpine. Stavite 10 klinčića u smjesu i ostavite da se namače otprilike tjedan dana. Nakon toga procijedite otopinu kroz gazu i prebacite je u bocu s raspršivačem. Ovaj pripravak služi kao bezvremenski repelent za insekte.

Kad je riječ o odbijanju komaraca, valerijana je najbolja biljka. Bilo da ga odlučite staviti u sobu ili ga odlučite osušiti i upotrijebiti kao tamjan, budite uvjereni da će komarci i muhe biti odvraćeni od ulaska u tu blizinu.

Credit: Photo by Franco Giordana

Kako biste spriječili komarce, jednostavno utrljajte svježe odrezano lišće trešnje na kožu, među ostalim savjetima za odbijanje ovih dosadnih insekata.

Upotreba eteričnih ulja, poput klinčića, bosiljka, komorača i eukaliptusa, može se pokazati vrlo učinkovitom. Jednostavno ukapajte 5-10 kapi ulja u čašu vode i upotrijebite dobiveni domaći repelent protiv insekata za nježno čišćenje i zaštitu izloženih dijelova kože.

Kako biste poboljšali svoje iskustvo sjedenja uz vatru, razmislite o ubacivanju smrekovih grana u plamen. Prisutnost smrekove smole izlučivat će miris koji učinkovito odvraća komarce.

Da biste napravili mirisni pripravak, pomiješajte 10 grama klinčića sa 100 ml votke ili bilo kojeg alkoholnog pića po izboru. Ostavite ovu smjesu da se namače dva tjedna. Nakon isteka vremena pažljivo procijedite tekućinu i pretočite je u prikladnu bočicu s raspršivačem.

Kad biste u Pragu zapalili kavu u prahu, tinjala bi i proizvodila miris koji komarci ne podnose.

Aroma cedrovog ulja ima sposobnost odvratiti ne samo komarce, već i muhe i žohare. Kako biste spriječili moljce, razmislite o postavljanju cedrovih dasaka u smočnicu.

Za obranu od komaraca može se učinkovito iskoristiti lišće rajčice tako da se njime posipaju izložena područja tijela.

Kako bi se proizvele znatne količine kućnog spreja protiv komaraca, bit će potrebne sljedeće stvari:

Da biste napravili ovu domaću tekućinu za ispiranje usta, trebat će vam veliko pakiranje najpovoljnije dostupne vodice za ispiranje usta, zajedno s tri šalice Epsom soli (svaka šalica ima 200 ml) i otprilike 1,3 litre jeftinog, zastarjelog piva.

Kombinirajte različite komponente dok se sol potpuno ne otopi. Nanesite sprej na dio vašeg vrta gdje se obično odmarate. Budite sigurni, ovaj sprej ne predstavlja prijetnju bujnoj travi i zelenom lišću, niti će naštetiti vašem voljenom cvijeću. Iskusite trenutne učinke ovog spreja koji će trajati dulje vrijeme. Osobno sam ga prošle godine trebala nanijeti samo dva puta, no ostao je učinkovit tijekom cijele sezone.

Za one koji traže pristupačan i učinkovit način za obranu komaraca tijekom ljetnih noći, domaći repelenti pokazali su se izvrsnim rješenjem. Primjenom ovih tehnika možete uživati ​​u toplim večerima bez iritacije uboda komaraca.