SAMOHRANA MAJKA SA SVOJOM KĆERKICOM ŽIVI U KONTEJNERU: NA PRVI POGLED KOMPLETAN KONTEJNER DELUJE ČUDNO ALI KAD UDJETE UNUTAR NJEGA OSETITE PRAVO MALO ČUDO (VIDEO)

Ljudska kreativnost nas nikada ne prestaje zadiviti, posebno kada je u pitanju način na koji ljudi pretvaraju svoje domove u maštovite prostore. Uzmimo, na primjer, samohranu majku spomenutu u ovom članku koja je običan kontejner pretvorila u svoj dom iz snova. Zbog okolnosti na koje nije mogla da utiče, morala je da napusti prethodni stan i pronađe novo mesto za život za sebe i svoje dete. Uz ograničene mogućnosti, genijalno je ukrasila kontejner i učinila ga ugodnim utočištem.

Nakon prvog pregleda, može se zaključiti da je izgled njenog stana neobičan. Međutim, daljim ispitivanjem unutrašnjosti, nemoguće je da iko ostane netaknut izvanrednim dostignućima ove žene. Procijenjena vrijednost njenih kreacija kreće se oko 4.000 dolara. Lulu, hrabra samohrana majka, odlučila je da nastavi školovanje, zbog čega je morala raditi na pola radnog vremena. Shodno tome, nije mogla priuštiti stan u kojem su ona i njena kćerka ranije živjele. Kao rezultat toga, okrenula se nekonvencionalnom rješenju – kontejneru – koji se pokazao kao praktičan izbor za njene okolnosti.

Lulu je, uprkos nedostatku iskustva u određenim oblastima, vješto pretvorila kontejner u funkcionalan prostor za sebe i svoje dijete. Ona je, između ostalih elemenata, preuzela montažu prozora, vrata i postavljanje kuhinje. Osim toga, Lulu je osigurao optimalnu kontrolu temperature unutar kontejnera ugradnjom toplinske izolacije, što je rezultiralo ugodnim uvjetima čak i tokom hladnijih dana. Zanimljivo je da je sve ovo uspjela postići koristeći reciklirane materijale, što je dovelo do značajnih ušteda troškova.