Severinina majka u očaju napisala pismo, otkrila sve o Milanu Popoviću: Posljednji put kad sam vidjela tog čovjeka…

U stanju očaja, majka Severine Vučković napisala je pismo.

Nakon što je u vezi sa biznismenom Milanom Popovićem rodila sina, Severina Vučković je, nažalost, izgubila starateljstvo nad njim.

Iznenađujuća presuda Vrhovnog suda u Hrvatskoj dobila je podršku značajnog dijela javnosti, uključujući mnoge kolege popularne pjevače, koji su se okupili iza njezine inicijative.

Ozbiljnost slučaja navela je Anu Vučković, Severininu majku, da se oglasi kada je Milan dao izjavu o sukobu njenog bivšeg partnera i njene sestre Marijane Popović, a prenosi Dnevnik.hr nakon emitovanja priloga u “Dnevniku” Nove TV .

Koga se to tiče, ja sam Severinina majka. U nedavnom emitovanju “Dnevnika” na Novoj TV izneli ste izjavu Milana Popovića, osobe koja je stekla priznanje isključivo zbog druženja sa mojom ćerkom. Prije toga bio je potpuno nepoznat javnosti.

Njegova odvažnost da ispriča događaje koji su se odigrali u granicama mog doma je zaista sramotna. Kako se usuđuje preuzeti ovlasti za to? U tim trenucima nije bio prisutan, a sigurno je da više nikada neće imati priliku kročiti u moju kuću.

Smelost da čitavu deceniju nepravedno kleveta moju ćerku, koja je slučajno majka njegovog deteta – odakle mu to pravo? Da li je ikada odvojio trenutak da razmisli o dobrobiti mog unuka i njegovog rođenog sina?

Godinama ju je podvrgavao maltretiranju i javnom ponižavanju, čak je čak i pljunuo po njoj. To je posebno uznemirujuće jer je ona majka njegovog vlastitog djeteta. Svjedočenje načina na koji se on ponaša je za mene zaista bolno.

U pismu koje je lično potpisala Ana Vučković i koje je Novoj TV dostavila njena unuka i Severinina nećakinja Mia Popović, ona navodi da su Severina i njeni bliski ljudi bili podvrgnuti nizu zabrinjavajućih taktika uključujući uhođenje, maltretiranje, tužbe, pa čak i podmićivanje. , što podsjeća na najekstremnije metode koje koristi KBG.

Jučer uveče ste naišli na njegovu izjavu u kojoj je tvrdio da nikada nisam negirao Severininu umešanost u napad na njenu sestru.

Iz koje vlasti se moj bivši zet usuđuje da govori u moje ime, iskrivljujući moje riječi i tvrdeći da zna šta sam uradio ili nisam rekao?

Iako sam možda u poodmaklim godinama, uvjeravam vas da su moje mentalne sposobnosti netaknute i daleko od toga da sam lud ili senilan.

Zaista je razočaravajuće setiti se susreta koji sam imao sa tom osobom, čije ime odbijam da priznam, dok je išao za mojim unukom. Uprkos mojim naporima da toplo pozdravim, potpuno me je zanemario. Njegovo ponašanje je zaista sramotno.

Tokom čitavog svog postojanja, suzdržavao sam se od bilo kakve izjave. To nije vještina koja mi je prirodna, niti je ikada postojao uvjerljiv razlog za to. Međutim, okolnosti su se promijenile i konačno se javila potreba da dam izjavu.

Dosljedno ponavljajući svoju izjavu nadležnima, jasno sam dao do znanja da Severina nije nanijela zlo svojoj sestri. Naprotiv, njena sestra je pokrenula fizički napad na nju. Osim toga, nisam se ustručavao obavijestiti sestru da ovo nije prvi slučaj da je prijavila Severinu i vlastitu kćer.

Prilikom susreta sa gospođom iz centra u Zagrebu i gospodinom u Splitu, jasno sam dao do znanja da je Severinina briga za mene iskrena, a sve izmišljene priče ili lažne informacije koje širi njena sestra duboko me pogađaju.

Prema riječima gospođe Vučković, Severina nije brinula samo o njoj, već i o njenoj nećakinji i unuci, koje su potražile utočište u Zagrebu i našle dom kod tetke.

Dozvolite mi da ponovim, uprkos tome što imam 84 godine i nisam fizički jak kao nekada, moj um je i dalje oštar, a moji unuci i praunuci mi daju snagu da nastavim dalje.

Kako bi razotkrio Milanovo nepoštovanje prema Severini i spriječio ga da me pravi budalu, bilo bi opravdano da i vi ovo pročitate, kako bi svi bili svjesni njegovog manjkavog značaja u našim životima.

Severinina majka, koja je do sada govorila samo jednom, savjetuje da mu je korisnije svakodnevno moliti za oproštenje grijeha nego da se njegov lik objavljuje u novinama, jer je dragi Bog svjestan njegovih postupaka.