Sin je oženio muslimanku, kada sam vidjela kakvo je ime dala UNUKU kad se nisam šlogirala od šoka! “Zar sam ja to zaslužila, šta da kažem konama? “

Osnivanje porodice je jedan od jako vaznih trenutaka u svakom covjekovom zivotu. SVI ZELE da stvore zdravu porodicu. Po pravilu muškarci i zene vise vle da se udaju naravno za nekog ko je iz svoje zenlje, pogotov nacionalnost i vjera ista. Zajednicka kultura, jezik, tradicija i bliskost kod rodjaka olaksav proces razumjevanja u svemu tome. Međutim u modernom svijetu sada medjuetnicki brakovi su sve cesci.

Kod nas su mjesoviti brakovi toliko prisutni, međutim mnogi ne mogu da se pomire sa tom cinjenicom a sada je tu jedna zena koja je odlucila da podijeli sa svima svoju ispovjest koja se vrti po drustvenim mrežama i koja je izazvala veliki broj komentara.

Naime po njenim rijecima sin joj je ozenio muslimanku ali ona i godinama poslije to nije mogla nikako da prihvati. Sada smo mi njenu ispovjest napisali da svi vidite o cemu se ovdje radi:

 

“Naime sin jedinac je ozenio djevojku koja je bila druge vjere, naime ozenio je muslimanku a nama je svima to tesko palo. Dugo nam je trebalo da se pomirimo sa tim ali ni dan danas nam nije lako, svakim danom je sve gore i teze.

“Ali sada imamo situaciju takvu da sam prije par dana saznala da je moja snaha trudna a kada je rekla kko ce nasem unuku da da ime, ja sam pet dana bila pod jakim sedativima. Muhamet- to je totalno van pameti je je to ipak moj prvi unuk. Jako mi je tesko. ja sam juce nekako uspjela da smognem snage i pozvala sam sina da razgovaramo po tom pitanju da mu ukazem da je to problem a kada sam mu rekla da nije uredu da se dijete tako zove on je rekao da nisam normalna i da je nebitno kako ce se sin zvati jer mi je pametnije da se molim Bogu samo da bude zivo i zdravo.”

Zaprijetio mi je da ako to kazem njegovoj zeni da ce da prekine svaki kontakt samnom. Mene je to jako zabolilo ne znam sa cime sa ja to zasluzila, ovo je grozno ali jako sam zeljela da budem baka a sada to i ne zelim.