SIN NAS JE NAPUSTIO i odrekao nas se prije 7 godina! “Kada sam mu javila da mu otac umire, on mi je tada zario nož u srce, oporaviti se ne mogu.” (foto)

Ovo je prica tuzna jednog bracnog para kojeg s e sin odlucio da odrekne prije sedam godina i to im je slomilo srce i ne mogu da vjeruju da im se takvo nesto desilo.

Oni su bracni par Arifa koja ima 56 godine i Mehmed Ogresevic koji ima 60 godina iz Bosne su prozivili veliiku porodicnu dramu a pored toga njhovo zdravlje je skoro pa u potpunosti naruseno. Za troje djece su se borili svim snagama nisu ni slutili da ce im sin napraviti toliko boli i kako kazu to je sve bilo bez razloga.

 

U braku su dobili dvije kcerke koje su osnovale svoje porodice ali im pomazu koliko god mogu i redovno ih obidju ali desava im se nepravda velika kada ih je sin prije sedam godina nazalost napustio.

 

-Kćerke dolaze obilaze, pomazu i uvijek su tu za nas. za sina ne znamo ni gdje je ni sta je a ne znamo ni razlog odlaska. Nismo se svadjali jednostavno samo je napustio kucu.Isla sam kod svih trazila ga molila da vidim da li je tu da li moze da razgovara sa nama a onda sam saznaal nesto sto me poremetilo.

-Zelim mu sve najbolje, Voljeli bi da dodje da ga vidimo dok smo zivi jer nam je bolna tacka on. On je sada kod neke familije koja meni ne treba on se okrenuo protiv nas i sada je kao njihov. Mora postojati neki razlog zasto on ne zeli da nam dodje, treba doci i reci nam koji je problem u vezi svega toga. Svaki dan moj je zivot baziran na tome da brinem o suprugu koji se nije oporavio od mozdanog udara.

 

Mi nemamo nikakva primanja redovno. Mehmed nema dovoljno godina da bi bio u penziji. Snalazimo se, nisam mogla ni da se poljoprivredom bavim jer su mi ljekari zabranili da radim i kopam.

Najtezi momenat je bio taj kada je Mehmed zavrsio u bolnici a tada se nije ni znalo da ce se izvuci i da li ce prezivjeli.