SMRDIBUBE NE PODNOSE OVAJ RASTVOR: Poprskajte povrće i više neće dolaziti u vašu baštu

Možete ih prirodno ukloniti bez pribjegavanja kemijskim metodama koje bi potencijalno mogle naštetiti vašim biljkama.

Ako ste se ikada susreli sa štetočinama u svom vrtu, dobro ste svjesni kakve frustracije mogu izazvati. Srećom, postoji prirodna metoda za iskorjenjivanje ovih neugodnosti, ona koja izbjegava korištenje kemikalija štetnih za biljke i okoliš.

Za pripremu učinkovitog rješenja za suzbijanje stjenica prikupite sljedeće sastojke.

Za osvježavajuću smjesu pomiješajte

  • 1 litru vode,
  • 2 šalice octa
  • i dodajte 10 kapi eteričnog ulja paprene metvice.

Sve sastojke dobro pomiješajte u raspršivaču.

Kako biste učinkovito iskoristili ovo rješenje, važno je najprije identificirati područja na kojima se tipično pojavljuju problemi, poput lišća i cvjetova biljaka, za koje je poznato da sadrže bube.

Osigurajte temeljitu pokrivenost prilikom prskanja vaših biljaka, obraćajući posebnu pozornost na donje strane lišća gdje smrdibube traže utočište.

Za postizanje optimalnih rezultata preporuča se ponavljanje postupka prskanja svaka tri dana ili nakon padalina, jer otopinu može isprati voda, što utječe na njenu učinkovitost na biljke.

Koji je razlog učinkovitosti ovog rješenja? Ocat, sa svojim jakim mirisom, ima sposobnost uznemiriti stjenice, što na kraju dovodi do njihovog nestanka.
Eterično ulje paprene metvice svojom snažnom aromom učinkovito odbija razne insekte, uključujući i stjenice. Tekući sapun, kada se doda otopini, djeluje kao površinski aktivna tvar, poboljšavajući svoje prijanjanje na lišće biljaka i učinkovito potapajući smrdibube.

Koristeći ovu jednostavnu, ali učinkovitu metodu, možete učinkovito ukloniti štetočine i održati zdravlje i ljepotu svog vrta bez pribjegavanja štetnim kemikalijama.