SVAKA žena treba da ima ovu biljku: BILJKA KOJA ČUVA KUĆU OD ZLA I GARANTUJE VAM DA ĆE TE IMATI SRETAN BRAK I MNOGO NOVCA

Ovo je biljka koja vam moze pomoci i kod snizavanja visokih temperatura.

Naime radi antibakterijskih svojstava koje ima bosilja, listovi bosiljka su jako efikasni kod lijecenja groznica i problema oko toga. Listovi bosiljka se mogu mijesati u čaj i da se pije ovo polako i postepeno. Naime smanjit ce te sa ovim nuspojave bolesti kao sto je hrana, grebanje grlja kao i mucenje sa zvakanjem.

Moze da vam pomogne kod borbe od prehlade, astme, bronhitisa.

Kada se napravi kombinacija listova sa djumbirom i medo to moze da vam pomogne kod raznih raspiratornih oboljenje.a Ovo je mjesavina koja vam pomaze kod otvaranja disajnih puteva te disajne putove blokirane sa tecnosti moze da otvori i pomogne da se normalno dise.

Ako imate i problem sa upaljenim grlom mozete ga neko vrijeme isprati vodom koja je bila natopljena bosiljkom. To ce smanjiti pogoršanje.

 

POMAŽE KOD ZDRAVLJA SRCA

 

Konzumiranjem bosiljka snizit ce te nivo holesterola u tijelu i to vam je nesto najbolje sto mozete da uradite za svoje srce. Smanjit ce te rizik od razih bolesti srca i kardiovaskularnih defekata koji se mogu desiti.

Isto tako bosiljak je zdrav jako za sve, uzgajivaci vam savjetuju da svaki dan jedete oko 12 listova tokom dana. Osim na fizicko zdravlje utice i na stres, to jeste na jacanje celija i igra odlucujucu ulogu koja se tice smanjivanja stresa tokom dana.