SVAKI DAN U KAFU STAVIM 1 KAŠČICU OVOG ZAČINA: Kile se same tope, za mjesec dana stomak kao u manekenke

Iako kafa već može biti od pomoći u gubitku težine, postoje načini da se njena efikasnost još više poboljša.

Uključivanjem kafe u svoju rutinu možete poboljšati metabolizam, a u kombinaciji s redovnim vježbanjem i uravnoteženom ishranom, vidjet ćete brz napredak u postizanju željene građe.

Prema riječima nutricionistice Lise Richards, optimalan izbor je uživanje u običnoj šoljici crne kafe, bez dodavanja mlijeka i šećera, kako bi se izbjegao nepotreban unos kalorija. Osim toga, ona predlaže uključivanje male količine cimeta u svoju svakodnevnu rutinu kafe.

Kroz svoje lično iskustvo, otkrila je moćne efekte kombinovanja kafe sa cimetom. Konkretno, u svoj omiljeni jutarnji napitak ubacila bi kašičicu ovog aromatičnog začina. Nakon samo mjesec dana primijetila je primjetnu transformaciju u svojoj težini.

Nakon godina borbe sa viškom stomačnog sala, uspješno je skinula 4 kilograma i konačno postigla svoj cilj vitke tjelesne građe.

Prema Richardsu, cimet ima sposobnost da stimulira termogenezu unutar tijela, što rezultira postepenim razlaganjem masnih naslaga.

Prema njenom objašnjenju, čin zagrijavanja tijela je metoda koja može rezultirati povećanim sagorijevanjem kalorija. Nadalje, cimet služi kao prirodna alternativa za promicanje termogeneze, što ga čini superiornom opcijom u poređenju s brojnim suplementima koji nude slične efekte.

Dodatno, naglašava da se ne radi o nekom čudesnom eliksiru i ističe da će bez prilagođavanja ishrane i uključivanja fizičke aktivnosti željeni ishodi ostati neviđeni.