TRIK za izbjeljivanje sveg rublja do savršenog stanja: Sve čarape, majice i grudnjaci sjaje kao nove!

Otkrijte snažno rješenje za izbjeljivanje koje se sastoji od samo dvije osnovne komponente koje je prikladno za sve vrste tkanina. Ova izvanredna mješavina bez napora će pomladiti izgled bilo koje bijele tkanine, ostavljajući vašu odjeću svježom i netaknutom kao onog dana kada ste je prvi put kupili.

Sljedeći put kad se odlučim za pranje bjelanjaka, svakako ću probati. Portal kulinarnie-retepti donosi jednostavne upute za pripremu ovog jela.
Održavanje izvornog stanja bijelih predmeta može biti iznimno zahtjevan zadatak, koji graniči s područjem nemogućeg.

Tijekom vremena, predmeti koji su nekoć bili čisto bijeli imaju tendenciju da poprime žućkasto-bijelu ili sivu nijansu, zbog čega se čini gotovo nemogućim povratiti njihovu izvornu bjelinu. Pribjegavanje komercijalno dostupnom izbjeljivaču nije optimalni lijek jer može oštetiti tkanine, osobito one koje su osjetljive.
Čak i najosjetljivije tkanine, poput šifona, tila ili donjeg rublja, mogu se učinkovito izbijeliti ovim svestranim izbjeljivačem.

potrebno:

Za učinkovito pranje rublja trebat će vam jedan komad sapuna za pranje rublja i tri žlice amonijaka.

priprema:

Za izradu ovog DIY izbjeljivača jednostavno pomiješajte ove dvije primarne komponente i razrijedite vodom. Preporučljivo je nositi zaštitne rukavice dok rukujete ovom otopinom jer može izazvati nuspojave na osjetljivoj koži.
Koristeći krupno ribež, naribajte sapun za pranje rublja i prebacite ga u prikladnu posudu, poput sudopera ili obične staklenke. Nastavite s prelivanjem tople vode preko naribanog sapuna.

Kako bi se postigao željeni rezultat, neophodno je pomiješati vodu i sapun, pazeći da je sapun dobro otopljen. Ovaj postupak obično traje otprilike 15 minuta.
Za početak procesa pranja (namakanja) odjeće, pažljivo ulijte količinu od 2 litre čiste vode u sudoper.

Za početak dodajte 3-5 mjerica gotove otopine sapuna i dobro promiješajte. Nakon toga dodajte amonijak u smjesu, stvarajući otopinu prikladnu za izbjeljivanje odjeće po vašem izboru.
Svaki predmet koji je prošao proces izbjeljivanja mora proći i proces čišćenja, točnije kroz pranje.

Kako bi se osiguralo temeljito čišćenje, neophodno je da svaki predmet bude potpuno uronjen u vodu. Uronite odjeću u otopinu izbjeljivača na 2 do 4 sata, nakon čega je prenesite u perilicu rublja na ciklus ispiranja i pražnjenja.

Iako je odjeću moguće oprati ručno, korištenje perilice rublja je bolja metoda. Ovaj pristup bez napora ne samo da osigurava temeljito čišćenje, već nudi i dodatnu prednost učinkovitog izbjeljivanja čak i najosjetljivijih tkanina.
Za izbjeljivanje odjeće vodikovim peroksidom jednostavno pomiješajte 7 dijelova vode s 1 dijelom 30% otopine vodikovog peroksida.

Uronite odjeću u ovu smjesu i ostavite neko vrijeme da povrati svoju izvornu bjelinu.
Da biste očistili svoju odjeću, jednostavno slijedite svoju uobičajenu rutinu za pranje rublja. Isto tako, imate mogućnost dodavanja vodikovog peroksida u odjeljak za deterdžent vaše perilice rublja.

Tajna metoda za postizanje svjetlije kože, koju je moja baka prenijela na mene, učinkovita je tehnika koja se može primijeniti i na svježe opranim zavjesama.
Stavite prašak za pecivo u odjeljak za deterdžent i stavite odjeću u perilicu rublja.
Pokrenimo naš uobičajeni režim pranja rublja. Uključivanjem ovog aditiva za pečenje, naša će odjeća doživjeti transformaciju, postat će živahnija i postići će netaknuti bijeli izgled.

soda

Napunite posudu s ukupno 4 litre vode i u njoj otopite 150 g sode bikarbone.
Uronite svoju bijelu odjeću u ovu mješavinu i dopustite izbjeljivaču da učini svoju magiju.

Kako biste otopili naribani marsejski sapun, uronite ga u sudoper napunjen toplom vodom. Nakon toga smo nastavili smočiti odjeću.
Ostavite proizvod da ostane na tkanini 60 minuta prije nego što ga isperete. Nakon što se materijal potpuno osuši, na odjevnim će predmetima biti vraćena njihova početna netaknuta bijela nijansa.

limun

Nakon što je odjeća oprana, stavljamo je u bubanj perilice rublja.

Pomiješajte sok od pola limuna s deterdžentom i ulijte smjesu u ladicu za deterdžent. Naše rublje pere se pomoću programa posebno prilagođenog bijeloj odjeći.

Da biste postigli sličan rezultat, možete se odlučiti za alternativni pristup. Započnite stvaranjem mješavine kipuće vode s kriškama limuna. Ovu otopinu zatim pažljivo ulijte u sudoper i ostavite odjeću da u njoj stoji jedan sat. Nakon toga nastavite s pranjem odjeće kao i obično i svjedočite izvanrednoj transformaciji dok bijela tkanina zrači obnovljenim sjajem.