U ustima se javlja prvi znak srčanog udara: Ako primijetite ovo odmah zovite hitnu pomoć!

Prisutnost atipičnog okusa u ustima može poslužiti kao pokazatelj kardiovaskularnih problema i jedan je od simptoma povezanih sa srčanim udarom.

Prekid protoka krvi kroz krvne žile srca, koje opskrbljuju srčani mišić, temeljni je uzrok srčanog udara. Simptomi koji ukazuju na rizik od ovog opasnog stanja mogu se razlikovati između muškaraca i žena.

Uz osjećaj stezanja u prsima i osjećaja mučnine, postoje i suptilniji pokazatelji koji služe kao upozoravajući signali. Netipičan okus u ustima može ukazivati ​​na probleme u kardiovaskularnom sustavu i biti jedan od pokazatelja srčanog udara.

Infarkt miokarda, obično poznat kao srčani udar, obično je karakteriziran iznenadnom i intenzivnom boli u prsima. Dr. Mark Perlrot uočio je dodatne simptome koji mogu ukazivati ​​na srčani udar, poput žgaravice koja dovodi do neugodnog zadaha i metalnog okusa u ustima. Drugi mogući znak je osjećaj nelagode u želucu. Slično tome, znakovi srčanog udara uključuju povremeni pritisak u prsima, nelagodu u gornjim ekstremitetima, poteškoće s disanjem, umor, letargiju i vrtoglavicu.

Stručnjaci renomirane britanske organizacije “British Heart Foundation” preporučuju da pacijenti ostanu mirni i uzmu dozu od 300 miligrama aspirina prije dolaska hitne medicinske pomoći.