Učestalo mokrenje noću će nestati ako uzmete ovaj vitamin!

BONUS ČLANAK:

OVO JE NAJBOLJA PRIHRANA ZA MUŠKATLE: Samo sipajte JEDNU stvar u vodu i GLEDAJTE ČUDO

Da biste održali svoje cvijeće lijepim i zdravim tijekom cijele godine, važno je pružiti im pažljivu njegu.

Pored pravilne lokacije i redovnog zalijevanja, biljkama je potrebno dodatno hranjivo kako bi se osigurala njihova dugotrajna ljepota.

Muskatne boje su neizostavan ukras terasa i balkona. Ove biljke su izuzetno zahvalne i otporne, voleći sunčevu svjetlost i tražeći optimalne uvjete temperature od 10 do 30°C te umjereno zalijevanje. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer može izazvati truljenje korijena.

Periodično gnojenje grožđa muškata je ključno za poticanje rasta i cvjetanja. Umjesto skupih gnojiva, možete koristiti i jeftinije alternative. Na primjer, povidon-jod, koji se inače koristi za dezinfekciju rana, može poslužiti kao dobar dodatak. Pomiješajte jednu kap povidon-joda u litri vode i zalijte rubove tla, izbjegavajući prskanje listova. Ovaj postupak se preporučuje svake dvije sedmice kako bi grožđe postalo bujnije i bogatije. Jod neutralizira bakterije i gljivice te potiče rast biljaka. Također, kora od banane ostavljena preko noći u litri vode može poslužiti kao prirodno gnojivo za cvijeće.

Vitamini B su također važni za rast i razvoj biljaka. Pomiješajte malo svježeg pekarskog kvasca s kašičicom šećera u litri vode, ostavite da odstoji nekoliko sati te zalijte muskadin.

Osim hranjenja, redovno uklanjajte izrasle grane kako biste potaknuli rast novih grana.