Udala sam se u subotu, ujutru muž i ja malo duže spavali jer je fešta bila do kasno u noć….

Jutro nakon kasnonoćnog vjenčanja, moj muž i ja imali smo sreću da smo se prepustili još nekoliko sati sna. Bilo je oko 11:30 kad se moj suprug trgnuo iz sna, predlažući da ja pođem s prijateljem na kavu, dok se on nastavio odmarati za još nekoliko dragocjenih trenutaka. Slijedio sam njegov prijedlog i ostao u krevetu do 12:30.

Pridružila sam se svekrvi i baki u dnevnoj sobi na našoj jutarnjoj kavi. Usprkos mom srdačnom pozdravu, ostali su tihi, očito i dalje izgubljeni u svojim snovima. Ponovno sam ih pokušala angažirati, ovaj put raspitujući se o našim planovima za ručak, ali moja je svekrva odvratila pogled. Osjećajući se zbunjeno, povukao sam se u svoju sobu, pokušavajući shvatiti situaciju. Za samo trideset minuta, on će mi se pridružiti u mojim odajama.

Glasom koji je istodobno blag i prigušen, on otkriva: “Postoji nešto što moram podijeliti s vama. U našem je kućanstvu uobičajeno spavati do 11 sati. Iako je pohvalno poštovati rutinu naše obitelji, također bismo trebali smatrati gledišta naših susjeda vrijednim učenjem, koje nas potiče da u nadolazećim danima ranije ustajemo.

Pronalazeći utjehu u uvjeravanju svog supružnika da zanemari prosudbe drugih, ona prolazi kroz razdoblje neizvjesnosti u svom životu. Ovo posebno poglavlje mog postojanja bilo je nedvojbeno izvanredno, prepuno izvanrednih slučajeva koji i dalje prebivaju u zakutku mojih najdražih sjećanja.