Ukoliko SEDAM DANA jedete češnjak i med na prazan želudac vaše tijelo će izgledati OVAKO!

Češnjak je sastojak koji se često koristi u kuhinji širom svijeta zbog svog izvanrednog okusa i zdravstvenih koristi koje pruža. Sirovi češnjak je posebno koristan za različite zdravstvene probleme, a liječnici ga često preporučuju. Pokazao se korisnim u snižavanju visokog krvnog tlaka, kolesterola i sprječavanju srčanih bolesti poput koronarne arterijske bolesti i srčanog udara. Osim toga, pomaže u smanjenju ateroskleroze te može olakšati simptome osteoartritisa, dijabetesa i problema s prostatom. Također, jača imunološki sustav i pomaže u detoksikaciji tijela.

Najbolje je konzumirati češnjak sirov jer se njegov aktivni sastojak, alicin, gubi tijekom termičke obrade. Preporučuje se smrviti češnjak i ostaviti ga 15 minuta prije konzumacije kako bi se aktivirale njegove hranjive tvari. Idealno je konzumirati ga na prazan želudac radi bolje apsorpcije hranjivih sastojaka.

Jedan od načina za konzumaciju sirovog češnjaka je miješanje 2-3 češnja sa žlicom meda i konzumiranje te smjese svakodnevno. Nakon nekoliko dana, primijetit ćete poboljšanje energije i općeg zdravstvenog stanja.

Također, možete napraviti sirup od češnjaka protiv gripe. Potrebno je ½ sjeckanog crvenog luka, 5 sjeckanih češnjeva češnjaka, 2 sjeckane crvene čili paprike, 1 žlica sjeckanog đumbira i sok od jednog limuna. Sve sastojke stavite u staklenku te dodajte jabučni ocat. Dobro zatvorite staklenku i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Ovaj tonik je učinkovit u borbi protiv gripe, prehlade i upale grla. Važno je koristiti rukavice i izbjegavati dodirivanje očiju prilikom pripreme tonika zbog iritantnih ulja iz češnjaka.

Da biste pripremili sirup od češnjaka protiv gripe, važno je da budete oprezni ako imate osjetljivu kožu. Preporučuje se nošenje rukavica prilikom pripreme ovog tonika kako biste izbjegli iritaciju kože od prirodnih ulja češnjaka. Također, važno je izbjegavati dodirivanje očiju rukama kojima ste dirali tonik.

Sastojci potrebni za pripremu su:

  • – ½ sjeckanog crvenog luka
  • – 5 sjeckanih češnjeva češnjaka
  • – 2 sjeckane crvene čili paprike
  • – 1 žlica sjeckanog đumbira
  • – Sok od jednog cijelog limuna
  • – Jabučni ocat

Za pripremu tonika, potrebna vam je staklenka srednje veličine (od 350 ml do 500 ml). Najprije u staklenku dodajte sjeckani luk, a zatim dodajte češnjak. Nakon toga, dodajte i sjeckane čili paprike zajedno sa sjemenkama te stavite sjeckani đumbir na vrh.

U smjesu dodajte iscijeđeni sok od limuna i na kraju ulijte sve u jabučni ocat. Važno je ostaviti barem centimetar praznog prostora na vrhu staklenke kako bi se spriječilo izlijevanje. Zatvorite poklopac staklenke čvrsto i pohranite tonik na hladnom i tamnom mjestu.

Tonik možete početi konzumirati već sljedećeg dana. Ova smjesa je izvrsna za borbu protiv gripe, prehlade i upale grla, kako navodi Family Health Freedom Network.