URADITE OVO ORHIDEJAMA I NOVE GRANE I LISTOVI ĆE KRENUTI: Stalno će cvjetati, a orhideja će biti zdrava i prelijepa

Mnogi ljudi smatraju orhideje oličenjem ljepote kada je u pitanju cvijeće. Vaše ulaganje pažnje donijet će obilne nagrade u obliku zadivljujućih cvjetova koji mogu izdržati izvanredno trajanje od 3 do 4 mjeseca.
Jeste li u mnoštvu savjeta o tome kako čuvati i njegovati orhideje naišli na ovu metodu? Pojedinac koji stoji iza YouTube kanala Orchid Hacks nedavno je predstavio jedinstvenu tehniku ​​koja uključuje korištenje limuna za zaštitu lišća orhideja od štetočina i bolesti.

Za zaštitu orhideja od bolesti i poticanje rasta lišća preporučuje se korištenje limuna. Međutim, treba biti oprezan kako bi se spriječilo prekomjerno sušenje orhideje. Umjesto izravnog izlijevanja limuna na biljku, otopina se može pripremiti kombiniranjem 200 ml vode s 10 kapi limunovog soka kako bi se uravnotežio pH.
Kako biste održali zdravlje listova orhideja i spriječili pojavu bolesti, preporuča se redovito ih čistiti spužvama namočenim u vodu i limun. Pazite da spužve ocijedite prije nego što njima nježno obrišete lišće. Ovu jednostavnu rutinu održavanja treba provoditi jednom tjedno.

Pogledajte video: