USRED DNEVNIKA RTS VODITELJICA SAOPŠTILA TUŽNU VIJEST: “Preminula je…

Posvećena voditeljka RTS-a prenela je gledaocima Dnevnika nesrećnu vest u vezi sa smrću Nade Perić Kovačević, cenjene radnice RTS-a.

Sa dubokom žalošću Vas obavještavamo o smrti naše voljene koleginice Nade Perić Kovačević. Ona je 25 godina posvetila svoj život RTS-u i imala ključnu ulogu u zaštiti autorskih prava za brojne serije i filmove. Ceremonija njenog ispraćaja biće održana u subotu, 6. januara, na Novom groblju, kako je najavljeno u Dnevniku RTS-a.

Dok su se opraštali, Nada je odvojila vreme da se pozdravi sa prijateljima i kolegama pre nego što su krenuli svojim putem.

Kako prenosi Pulsonline, danas je tmuran dan za koleginice Nade Perić Kovačević, posvećene radnice RTS-a, koja je tragično preminula nakon što je četvrt veka posvetila ovoj cenjenoj medijskoj instituciji. Nada je bila na cijenjenoj poziciji vodećih pravnih odjela, gdje je pokazala izuzetnu vještinu u zaštiti prava stvaralaca u oblasti televizijskih serija i filmova. Njen neizmjeran uticaj u domenu javnog servisa uvijek će biti cijenjen, a kolege su je od srca oprostile u programu Večernjeg Dnevnika.

Kako prenosi RTS, svečani odlazak Nade Perić Kovačević zakazan je za subotu, 6. januara, u 13 časova. na Novom groblju u Beogradu.

Intrigantna je činjenica da Nada ne samo da ima odlikovanje da je majka proslavljene džez pevačice Lene Kovačević, već je i udata za Dušana Kovačevića, višestrukog pojedinca koji se ističe kao dramaturg, scenarista, reditelj i akademik.