Veš će ti mirisati i do 7 dana ako omekšivač bude sipao OVAKO – Caka koju znaju samo iskusne domaćice!

Vjerovatno vam se bar jednom desilo da veš mašina nije dobro oprala veš i da ste kao rezultat dobili neprijatan miris umjesto lijepog.

Nekada mašina ne opere dobro veš, pa on može da ima neprijatan miris. Tada treba da proverite da li grijač dobro grije, a ako je sa mašinom sve u redu, problem potražite na drugom mestu.

Osim neispravne mašine možda zapravo vi griješite u nečemu. Mnoge žene prilikom pranja veša stavljaju previše praška ili omekšivača, koji mašina ne može dobro da ispere, pa se on nakuplja u tkanini i na kraju se umjesto lijepog mirisa dobija nešto što podsjeća na prljavo.

Osim toga, razmislite i o tome koji veš perete, kao i da li je ta tkanina predviđena da se u nju dodaje omekšivač.

Nisu sve tkanine pogodne za omekšavanje, a ako perete sintetičke materijale omekšivač treba u širokom luku da izbjegavate.

Kada je u pitanju teksas, proizvođači imaju jasan stav – u teksas se nikada ne dodajte omekšivač. Od omekšivača tkanina se širi, a takođe boja se brže ispira.

Ako niste spremni da poštujete ovu preporuku, optimalan interval između dva pranja je razdoblje od 2 do 6 mjeseci, zavisno od toga koliko često nose farmerke i na pojedinačne karakteristike vašeg tela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *