Vrtlari, ovo je ono čime hraniti PARADAJZE nakon sadnje: Sipajte ovo na rasadima i imaće više plodova nego listova!

Svaki vrtlar želi postići obilnu žetvu, a da troškove svede na minimum. Da bi rajčice i krastavci pravilno rasli i razvijali se, važno je osigurati gnojidbu.

Danas se sve veći broj uzgajivača povrća odmaknuo od uporabe kemikalija i sada je posvećen odabiru proizvoda koji daju prioritet zdravlju i okolišu.

U članku se istražuju prednosti korištenja mliječne sirutke, među ostalim prirodnim gnojivima, za ishranu biljaka. Konkretno, bavi se dobrobitima hranjenja sirutkom za krastavce i rajčice. U kombinaciji s rajčicama i krastavcima, dodatak obične sirutke služi kao dragocjeno gnojivo za brojne vrtne kulture. Njegova primarna upotreba je obično za hranjenje krastavaca i rajčica.

Učinkovitost proizvoda dostupnog u trgovini usporediva je s onom proizvoda dobivenog od kefira ili kiselog mlijeka. Serum ima svestranu primjenu, pogodan za otvorene gredice, folije i staklenike. Ovaj proizvod je prikladan za prihranu mladih i zrelih biljaka.

Korisnost ishrane kiselim mlijekom leži u njegovom bogatom hranjivom sadržaju koji uključuje sljedeće bitne elemente:

  • laktoza;
  • bjelančevine;
  • Elementi koji se nalaze u mineralima.
  • Građevni blokovi proteina poznati su kao aminokiseline.
  • vitamini.

Vrijednost ovog proizvoda u vrtu leži u visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina koje uz dušik, fosfor i kalij igraju ključnu ulogu u rastu biljaka.

Prisutnost laktoze pruža zaštitu od štetočina, dok monokiseline bakterije učinkovito inhibiraju razmnožavanje patogena, a mikroflora prisutna u proizvodu pomaže u čišćenju površine lista od gljivica.

Prisutnost mliječne kiseline ne samo da sprječava rast štetnih patogena, već također povećava sposobnost prianjanja otopine na lišće.

Stvaranje osjetljivog filma na biljci djeluje kao zaštitna barijera, sprječavajući infiltraciju štetnih patogena i štetnika.

Koji su koraci za pripremu hrane?

Čisti oblik proizvoda ne koristi se za preradu.

Kako bi se nahranilo korijenje, proizvod se miješa s vodom u omjeru 1 dio proizvoda na 10 dijelova vode.

Ključni zahtjev je da se temperatura vode održava na razini okolne prostorije.

Za učinkovito tretiranje biljke, otopinu treba pažljivo uliti ispod korijena, pazeći da se održi udaljenost od približno 50 cm.

Kako se grmlje prska, koncentracija seruma raste, a zatim se razrjeđuje s vodom u omjeru 1:3.

Kako bi se poboljšala adhezija otopine, obično se dodaje ribani ili tekući sapun.

Kako bi se spriječilo bilo kakvo oštećenje sadnica, ključno je suzdržati se od skladištenja gotove otopine dulje od 48 sati, jer fermentirana tekućina može predstavljati prijetnju.

Koje su pravilne metode tretiranja krastavaca i rajčice sirutkom, kao i preporučeno vrijeme i tehnika navodnjavanja?

Nakon 10 dana sadnje u vrtu, krastavcima je osigurana prihrana. Nakon što prođu dva tjedna, prilagođava se tretman i korijena i lišća.

Tretiranje korijena rajčice obično počinje tjedan dana nakon prve sadnje.

Svaka dva tjedna, postupak liječenja se ponavlja bez greške.

Jedna litra otopine daje dovoljno vode za navodnjavanje jednog grma krastavaca i rajčice.

Nakon što završite s hranjenjem biljke, ne zaboravite je temeljito zaliti svježom, čistom vodom kako biste isprali zaostalu otopinu s lišća.

Za jake biljke, učestalost prskanja stabljika i lišća smanjuje se na jednom mjesečno, dok se obično to radi svakih 10 dana.

Na tjednoj bazi moguće je davati otopinu seruma mladim sadnicama.

Plodnost se poboljšava završnom primjenom seruma na biljke, koja se događa nekoliko tjedana prije berbe.

Nije preporučljivo davati hranu za vrijeme loših vremenskih uvjeta, poput jakog vjetra i oborina. Za izvođenje operacije na otvorenim krevetima, optimalno vrijeme je rano jutro ili večer, kada intenzitet sunčeve svjetlosti nije prejak.

Ako se ne rukuje pravilno, postoji velika vjerojatnost da se lišće zapali.

U slučaju pojave oborina nakon tretmana, potrebno je ponoviti postupak.

Primjena zaštitnog spreja na biljke nakon kiše može ih učinkovito zaštititi od razvoja plijesni.