Žene kada napune 50 godina izgledaju kao da su odavno prešle 60.te! “Dr. Emir otkriva kako da to spriječite i uživate u godinama.”

On je nas poznati kardiovaskularni hirurg dr. Emir Solaković i takva je osoba da plijeni publiku sa svojim iskrenim i direktnim nacinom razgovora od samog pocetka pojavljivanja te je govorio i o zdravom nacinu zivotu mnogo puta. Tokom intervjua koji je bio za Hayat tv on je govorio kakve su to opasnosti od mozdanog i srcanog udara te pricao o cinjenicama. Direktan i iskren pristup je u glavama pojedinaca.

On se bavio velikim brojem problema i radio razna istrazivasnja, to jeste o tabletama estrogenu koja sluze kao sredstva za suzbijanje nivoa hormona i smanjenje stopi smrti kod zena. Preliminarni nalazi ukazuju na to ad se smanjilo oko 50 posto ucestalnih srcanih i mozdanih udara. Ali vazno je napomenuti da je povezan rizik od oboljenja maternice od ove terapije. Shodno tome pokrenuta je nova studija a to je prednost dvostruke hormonske terapije. Tokom izlaganja on je govorio o raznim analazima kao i o tome da kljucna uloga u tome hormon u procesu starenja.