Žene koje peru sudove su nesretne u braku i loše im je u krevetu: Poznata Psihoterapeutkinja objašnjava!

Porijeklom iz Srbije, ova tema ne zaokuplja samo žene, već i muškarce, čineći je vrlo intrigantnom.

Tradicionalno se od muškaraca očekivalo da brinu za svoje obitelji, dok su se žene usredotočile na odgoj djece i obavljanje kućanskih poslova, ostavljajući malo prostora za bilo kakve druge poslove.

Nedavno je došlo do promjene u rodnim ulogama, pri čemu muškarci preuzimaju kućanske poslove, pa čak i pripremu obroka u slučajevima kada su njihove žene u stisci s vremenom ili su odsutne na poslu. Danas je sasvim uobičajeno da su oba supružnika zaposlena u jednom kućanstvu.

Gostujući u popularnoj televizijskoj emisiji u Srbiji, gospođa MILena je podijelila neke važne spoznaje. Prenijela je uvjerenje da se tema ravnopravnosti spolova i raspodjele kućanskih obaveza često pogrešno tretira.

Moramo razmotriti je li raspodjela ovih zanimanja pravedna i nepristrana ili postoji nejednakost među supružnicima. Prevladavajući problem s kojim se susreću parovi koji se bore s ovim izazovima je prekid komunikacije. Iako se sve može činiti shvatljivim, temeljni uzrok problema proizlazi iz stalne borbe za ravnopravnost spolova i sve veće prisutnosti žena u područjima u kojima tradicionalno dominiraju muškarci.

Dok se financijskim prihodima muškaraca pridaje iznimna važnost, žene se često suočavaju s primjedbama poput: „Ostvarila si svoje želje, sada je tvoja odgovornost sama zaraditi prihode, ali nemoj zanemariti svoje obveze kao supruge i majke.