ZNATE LI ZAŠTO SE KOD ŽENA JAVLJAJU DLAČICE NA BRADI? Evo šta vam organizam govori

Iako se općenito vjeruje da samo muškarci posjeduju Daleke, stvarnost je da Daleki također imaju žene među svojim redovima.

Dlake na licu i tijelu prirodna su pojava za sve žene, iako su minimalne i blijede boje, što ih čini manje uočljivima. Obično je fokus na tamnijoj kosi, a ne na svjetlijoj ili plavoj kosi.

Hirzutizam, prisutnost prekomjerne ili neželjene dlakavosti tijela i lica kod žena, može se pripisati ili starenju ili hormonskoj neravnoteži. Ova pojava može značiti temeljne zdravstvene probleme ili jednostavno biti posljedica općih zdravstvenih problema.

Brojni su čimbenici koji bi mogli pridonijeti ovakvom ishodu.

Godine

Ako ste u 80-ima ili 90-ima, postoji mogućnost da osjetite rast dlaka na licu koji podsjeća na muške. Žene koje prolaze kroz menopauzu također se mogu susresti s pojavom dlaka na licu u ranijoj fazi zbog smanjene proizvodnje estrogena.

Gen

Odvojite trenutak i promatrajte žene u svojoj obitelji. Ako primijetite da posjeduju više grmova, vjerojatno ćete se naći u sličnoj situaciji za nekoliko godina.

Neravnoteža u hormonima

Pretjerani rast dlaka na licu može se pripisati hormonskoj neravnoteži, što može dovesti do raznih problema. Osobito je česta tijekom trudnoće, kada je hormonska aktivnost pojačana. Ako primijetite porast dlaka na licu tijekom tog vremena, nema razloga za uzbunu jer je to privremena pojava.

Stanje poznato kao policistični jajnici odnosi se na prisutnost višestrukih cista na jajnicima.

Stanje koje se često javlja i utječe na rad ženskih jajnika prilično je rašireno. Manifestira se kroz tri primarna simptoma: neredoviti menstrualni ciklus, prisutnost policističnih jajnika i višak “androgena”. Ako vas to zabrinjava, savjetuje se da se posavjetujete sa svojim liječnikom.

Medicinsko stanje poznato kao Cushingov sindrom

Cushingov sindrom, kojeg karakteriziraju povišene razine kortizola, može se manifestirati u obliku rasta dlaka na bradi. Dodatni pokazatelji ovog stanja mogu uključivati ​​strije, povećanu tjelesnu masu, smanjenu seksualnu želju i oslabljenu strukturu mišićno-koštanog sustava.

riješenje

Ako želite eliminirati dosadne dlačice, dostupne su vam različite metode poput depilacije voskom, čupanja, brijanja ili odlučivanja za lasersko uklanjanje dlačica, koje nudi dugotrajniji ishod. U slučaju da ste zabrinuti u vezi s izgledom dlaka na licu, predlažemo da potražite savjet liječnika kako biste utvrdili temeljni uzrok i pronašli odgovarajuće rješenje.