ZOVU JE ‘DRVO NOVCA’: Pogledajte gdje trebate staviti OVU BILJKU i novčanik će vam biti PUN PARA DO VRHA!

Bujne, zelene biljke poznate su kao moćni feng shui iscjelitelji, sposobni da rastjeraju negativnu energiju u domu dok privlače pozitivne vibracije, pa čak i bogatstvo.
Crassula ovate biljka poznata je po raznim imenima kao što su japansko drvo, drvo dolara, parac i crassula.

Porijeklom iz regije Južne Afrike, stablo novca, također poznato kao krasula, dobiva ime po obliku lista, koji vrlo podsjeća na novčić.

Koje se mjere poduzimaju kako bi se osiguralo njegovo održavanje?

Tokom cijele prohladne sezone, ova posebna sočna biljka uspijeva zbog svoje sposobnosti da skladišti vodu u svojim debelim listovima, zbog čega je potrebno zalijevati je samo dva puta. Svoje živahno cvjetanje pokazuje tokom zimskih mjeseci, zbog čega se savjetuje da ga držite u zatvorenom prostoru do aprila, pazeći da temperatura ne padne ispod jednog stepena. Iako uspijeva u dobro osvijetljenim okruženjima, preferira indirektnu sunčevu svjetlost umjesto direktnog izlaganja.

Za optimalan rast, idealan sastav tla za ovu biljku sastoji se od 40 posto pijeska, 20 posto šumskog humusa, 20 posto tla za cvijeće, a preostali dio bi trebao biti mješavina sitnog šljunka ili drobljene cigle.

Gdje ga treba čuvati?

Da bi se iskoristila energija bogatstva, feng shui savjetuje postavljanje stabla novca na desnu stranu ulaznih vrata.

Bez obzira na vaša vjerovanja u istočnjačku mudrost, preporučljivo je biti u prisustvu biljaka jer one emituju pozitivne vibracije i ne predstavljaju vam nikakvu štetu.