1 žlica za papriku u MAJU i ona ODMAH raste, oživljava i rađa 5 PUTA više: To je vrlo važan korak!

Paprika se nedvojbeno ubraja među najukusnije povrtlarske kulture. Njihova svestranost omogućuje bezbrojne kulinarske kombinacije, bilo kao prilog, predjela ili čak u salatama. Jedini mali nedostatak ovog živopisnog povrća je njihova relativno skromna moć zasićenja, što znači da vas možda neće držati sitim dulje vrijeme.

Pripremite se za obilnu žetvu sa svojih biljaka paprike. Povećajte svoje prinose unošenjem ovog potpuno prirodnog gnojiva u tlo. Ovo isplativo i nevjerojatno učinkovito rješenje savršeno je za organsko vrtlarstvo. Slijedite smjernice navedene na YouTube kanalu Simple & Easy kako biste osigurali optimalne rezultate. Uštedite si troškove kupnje skupih gnojiva i umjesto toga stvorite vlastitu prilagođenu mješavinu. Započnite skupljanjem drvenog pepela, lako dostupnog i pristupačnog sastojka koji se nalazi u vašoj kuhinji. Dodajte ovu ekonomičnu komponentu u smjesu za maksimalnu učinkovitost.

Za stvaranje snažne mješavine potrebno je nabaviti 1 kilogram drvenog pepela i jednu žlicu sode bikarbone. Pravilna uporaba drvenog pepela uključuje oprezno sipanje u prikladnu posudu i naknadno miješanje sa sodom bikarbonom. S velikom pažnjom izlijte ovu mješavinu ispod korijena svake biljke paprike, pazeći da ne dođe u izravan kontakt sa samom biljkom. Ova kombinacija sastojaka učinkovito potiče idealnu ishranu paprike i istovremeno je štiti od štetnika. Pridržavajući se ove metode, može se pouzdano očekivati ​​obilna žetva.

Da biste saznali više pojedinosti, svakako pogledajte video priložen na kraju članka. Dolazak žetve najavljuje obilje hranjive hrane. Zanimaju li vas izgledi za obilniji urod paprike? Velikodušnim davanjem ovog domaćeg gnojiva vašim nježnim biljkama, one će vam uzvratiti obilnom žetvom. Isprobajte i dobit ćete izvrsnu nagradu od čili papričica! Kako biste zajamčili obilnu žetvu, dajte ovo jednostavno i hranjivim tvarima bogato gnojivo izravno na korijenski sustav svake biljke paprike.

Za poticanje snažnog rasta i uspostavljanje zdravog korijenskog sustava, savjetuje se gnojidba paprike odmah nakon sadnje. Nakon razdoblja od 7-10 dana, treba uvesti prvu rundu gnojiva u korijenje, s fokusom na davanje prioriteta dušiku kao primarnom zahtjevu za hranjivim tvarima. Obilna berba paprike zahtijeva obilnu opskrbu dušikom kako bi se olakšao rast produktivnog nadzemnog dijela. Kako bi se zadovoljile ove specifične potrebe, preporučljivo je koristiti peletizirani konjski ili kravlji gnoj, kao i peletizirani kokošji gnoj.

Kako bi se olakšao rast biljaka, bitno im je osigurati odgovarajuću opskrbu dušikom. Vrijedan izvor ovog hranjiva je gnojivo koje se može dobiti od krava, konja ili kokoši. Za optimalne rezultate preporuča se koristiti otprilike 100 grama peleta, što odgovara jednoj šalici granuliranog gnojiva. Za pripremu gnojiva pomiješajte ga s vodom u količini od 10 litara u kanti. Nakon toga ostavite gnojivo da se namače 4 sata kako bi se osiguralo potpuno otapanje. S ovom količinom moguće je uspješno posaditi oko 20 grmova. Prije primjene gnojivo dobro promiješajte i u korijen svake biljke ulijte otprilike pola litre.

Kako bi se osigurao optimalan rast, važno je osigurati da je tlo dovoljno vlažno prije primjene gnojiva. Stoga se savjetuje zalijevanje biljaka paprike prije gnojidbe. Kada se amonijak i limunska kiselina spoje, dolazi do kemijske reakcije. Neophodno je imati količinu od 10 litara vode. Za ovaj proces potrebna je jedna žlica limunske kiseline. Dodatno, preporuča se koristiti 2 žlice otopine amonijaka, koja ima koncentraciju od 10%. Za pravilno korištenje ovog gnojiva preporuča se u za to predviđenu posudu uliti 10 litara vode i dodati jednu žlicu limunske kiseline i dvije žlice amonijaka. Ove sastojke dobro izmiješajte, pazeći da svaki korijen paprike bude dovoljno obložen s pola litre pripremljenog gnojiva.

Kako bi se poboljšala učinkovitost gnojiva za paprike, preporučljivo je u formulaciju dodati ureu. Da biste to postigli, dodajte žlicu uree u smjesu. Optimalna količina vode je 10 litara. Za optimalnu apsorpciju savjetuje se prskanje lišća otopinom uree jer se na taj način dokazano učinkovitije i brže apsorbira. Kako bi se postigao najbolji mogući ishod, preporuča se postupak gnojidbe provesti rano ujutro ili navečer. Kako bi se osigurao optimalan rast, preporučuje se paprici osigurati tlo koje ima pH u rasponu od 6,5 do 7. Ako je vaše tlo kiselo, možete napraviti otopinu kombinirajući 10 litara vode s punu šalicu krede, a zatim je prema tome nanesite.

Kako bi se potaknuo optimalan rast biljaka paprike, preporuča se ravnomjerno rasporediti otprilike jednu litru otopine ispod korijenskog sustava svake biljke. Ovom primjenom će se učinkovito smanjiti kiselost tla, što će dovesti do povišene razine kiselosti koja je pogodna za bujanje paprike. Osim toga, popularna tehnika koju koriste uzgajivači paprike uključuje malčiranje tvarima poput slame, koja ima dvostruku svrhu zadržavanja vlage i prirodnog sprječavanja rasta korova.