Trebam li rižu prati prije kuhanja? Mnogi ljudi to ne znaju, ali je važno …

U ovom ćemo članku podijeliti niz fascinantnih kuhinjskih trikova i savjeta, posebno se fokusirajući na temu kuhanja riže. Zaustavite sve neizvjesnosti dok otkrivamo konačno rješenje. Iako je općeprihvaćeno ispiranje riže prije kuhanja kako bi se uklonile eventualne nečistoće, mišljenja su različita i svatko ima svoj način pripreme.

Oni koji zagovaraju ispiranje riže prije kuhanja čine to s namjerom da uklone sve nečistoće s površine i spriječe da riža postane pretjerano ljepljiva i žvakaća. S druge strane, pojedinci koji odluče ne prati svoju rižu tvrde da voda ne samo da uklanja nečistoće, već i umanjuje okus riže. Iskusni kuhari ne preporučuju ispiranje riže prije pripreme rižota jer se time može ukloniti škrob koji jelu daje kremastu konzistenciju.

Kako riža ne bi djelovala preblijedo, preporučljivo ju je isprati pri kupnji većih količina. U fazi proizvodnje, zrna riže mogu se pomiješati s rižinim brašnom, glukozom ili sličnim dodacima kako bi se postigla optimalna bistrina. Imajte na umu da je dovoljno jedno ili dvostruko ispiranje prije kuhanja. Kako navodi Punkufer.hr, voda koja se koristi za kuhanje nikada nije potpuno bez nečistoća.