3 NAMIRNICE ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA OD HOLESTEROLA: Doktor tvrdi da ih svaki dan treba jesti

Kardiolog David Sagbir nudi smjernice za one koji nisu sigurni kako početi uključivati ​​hranu za snižavanje kolesterola u svoju prehranu. Ne čudi činjenica da vrste konzumirane hrane mogu pozitivno utjecati na razinu kolesterola.

Prema njegovoj izjavi za EatingWell, naglasio je značaj voća i povrća u kontroli visokog kolesterola zbog nedostatka kolesterola i niskog udjela masti.

U svojim preporukama, dr. Sagbir obično savjetuje pojedince da konzumiraju više voća i povrća, dok također ističe nekoliko odabranih specifičnih namirnica.

Zeleno lisnato povrće je hranjiv i bitan dio zdrave prehrane.

Uključivanje špinata, kelja i rikule u vašu prehranu može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti i nižim razinama kolesterola zbog njihovog bogatog sadržaja luteina i drugih korisnih karotenoida.

Avokado

Kada je riječ o pouzdanom i prilagodljivom avokadu, nikada ne možete pogriješiti. Ovo jedinstveno voće ističe se svojim obiljem mononezasićenih masti. Jednostavnije rečeno, avokado ima sposobnost snižavanja razine LDL kolesterola, čime se smanjuju šanse za razvoj srčanih bolesti ili moždanog udara.

Voće koje pripada obitelji citrusa.

Osim svoje prirodne slatkoće, voće nudi mnoštvo zdravstvenih dobrobiti, osobito kada je u pitanju upravljanje razinama kolesterola. Agrumi, poput naranči, bogati su pektinom, oblikom topivih vlakana koji aktivno potiču smanjenje LDL kolesterola u tijelu.