5 STVARI ZA KOJIM LJUDI NAJVIŠE ŽALE KAD UMIRU: Najčešće izgovaraju dve reči i dozivaju samo ove osobe

Bivša britanska medicinska sestra Bonnie Ware podijelila je ispovijesti terminalno bolesnih pacijenata, koja nude duboke uvide u život koji su često primjenjivi na sve pojedince. Ova priznanja ističu pet najčešće izražavanih žaljenja od strane pojedinaca dok se približavaju kraju svog života:

Želja da se živi u skladu sa sopstvenim željama, a ne da se podlegne željama drugih, naglašava važnost autentičnosti i traganja za ličnim snovima, bez obzira na spoljašnje uticaje ili očekivanja.
Nažalost, mnogi pacijenti izražavaju želju da se nisu toliko naprezali, jer su shvatili da su žrtvovali dragocjene trenutke sa svojom porodicom i uživanje u životu zbog prevelike zaokupljenosti poslom.
Nedostatak hrabrosti za otvoreno izražavanje svojih osjećaja može rezultirati gubitkom autentičnosti i propuštenim prilikama za lični rast.
Žaljenje što niste ostali u kontaktu s prijateljima služi kao podsjetnik na značaj međuljudskih veza i uvažavanje istinskog prijateljstva tokom cijelog života.
Mnogi pojedinci tek shvate da je sreća izbor i da strah od promjene može spriječiti ispunjen život pred kraj života, da su sebi dozvolili da budu sretniji.

Medicinska sestra Julie iz Los Angelesa, koja je iz prve ruke imala iskustvo s umirućim pacijentima, kaže da se pored raznih žaljenja, mnogi pojedinci u posljednjim trenucima okreću prema svojim preminulim roditeljima i prenose im svoju ljubav. Ove iskrene izjave služe kao snažan podsjetnik na duboke ljudske vrijednosti koje naglašavaju važnost autentičnog življenja, izražavanja ljubavi i njegovanja smislenih odnosa tijekom života. Medicinska sestra Julie dalje naglašava da su dva najčešća izraza koja se izgovaraju na samrtnoj postelji “Volim te” i pozivi preminulim roditeljima. Na kraju, osnovna poruka ostaje nepromijenjena: život je lični izbor i imperativ je da se dosljedno odlučite za sreću.