6 razloga zašto vam veš mašina smrdi, URADITE OVE STVARI I BIĆE OPET KAO NOVA PREP0RUČUJU STRUČNJACI

To što perilica rublja ispušta pljesniv miris dok pokušavate oprati odjeću može biti prilično neugodno. Tijekom korištenja ovih uređaja dolaze u kontakt s uljima i mastima s odjeće, zalutalim pramenovima kose, kao i ostacima otpadaka koji su možda ostali u džepovima odjeće.

U našim marljivim nastojanjima da operemo i održavamo našu odjeću, često se zanemaruje da i sam stroj zahtijeva povremeno čišćenje.

Iako bi odabir ciklusa niže temperature mogao imati pozitivne implikacije na okoliš, važno je napomenuti da ovaj izbor može rezultirati dugotrajnim mirisom na svježe opranoj odjeći. Učinkovitost uklanjanja bakterija povećava se kako temperatura perilice raste, jer niže temperature mogu omogućiti nakupljanje bakterija tijekom vremena.

Za uklanjanje mirisa dostupan je jednostavan lijek. Jednostavno pokrenite funkciju ‘servisnog pranja’ na vašem stroju. Pokretanjem ovog ciklusa na mjesečnoj bazi, neugodan miris trebao bi nestati.

Ako se brava na vratima ne održava čistom, s vremenom se može pojaviti neugodan miris. Nadalje, prisutnost prljave gume može spriječiti protok vode i dovesti do rasta plijesni. Da biste to popravili, jednostavno temeljito obrišite unutrašnjost brave, obraćajući pažnju na svaki kut i pazeći da nijedno područje nije zanemareno.

U slučaju da je prisutna plijesan, upotrijebite četku i sprej za plijesan kako biste učinkovito uklonili postojeće naslage.

Kada je odvodni sustav stroja neispravan, to može rezultirati emisijom širenja mirisa. Ustajala voda koja ostane u stroju može postati ustajala, potičući rast plijesni, sluzi i bakterija.

Kako biste uklonili nakupljanje vode, razmislite o primjeni metode odčepljivanja odvoda. Nakon toga, nužno je temeljito dezinficirati aparat kako bi se osiguralo potpuno iskorijenjivanje svih preostalih bakterija.

Kada se koristi prevelika količina deterdženta, većina ostaje zarobljena u perilici rublja. To može dovesti do nakupljanja taloga tijekom vremena, što rezultira neugodnim mirisom. Kako biste to spriječili, preporučljivo je očistiti odjeljak za deterdžent i filtar svaka dva tjedna. Osim toga, važno je nikada ne prekoračiti preporučenu dozu deterdženta.

Bubanj perilice neizbježno će postati mokar tijekom korištenja, a ako ostane mokar dulje vrijeme, to može rezultirati postojanim mirisom koji se može prenijeti i na odjeću. Kako biste to spriječili, važno je odmah izvaditi odjeću iz bubnja čim ciklus završi, umjesto da je ostavljate preko noći.

Obavezno držite vrata otvorena kako biste omogućili pravilnu ventilaciju i olakšali proces sušenja.

U drugom neobičnom scenariju, ako stroj učinkovito čisti odjeću, moguće je da će neugodni mirisi ostati prisutni. To se događa kada se prljavština ukloni s odjeće, ali ne i sa samog stroja. Kako biste uklonili ovaj miris, The Sun preporuča pokretanje ciklusa čišćenja ili izvođenje praznog vrućeg pranja nakon pranja odjeće.